Tort cu banane şi dulce de leche

de sisterskitchen in Torturi, 25 Feb 2012 | 3348 vizualizari

 

Am pregătit acest tort pentru o zi specială, pentru o prietenă foarte dragă, amatoare de dulce şi care nu ştia ce ascundeam noi în geantă:)). Tortul cu banane şi dulce de leche a fost grozav şi foarte bine primit de cei care au avut ocazia să-l guste.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 2 banane
  • 250 g făină
  • 100 zahăr brun
  • 80 g unt topit şi răcit
  • 2 ouă
  • 150 g iaurt natural
  • 8 linguri nucă de cocos
  • 2 mâini alune mărunţite
  • 120 g dulce de leche
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banane şi dulce de leche:

1.Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi nuca de cocos.

2.Ouăle se bat bine cu mixeul timp de 5 minute. Adăugăm zahărul, untul şi iaurtul.

3. Bananele se pisează bine şi se pun peste compoziţia de ou.

4. Începem să adăugăm câte puţină făină, amestecând bine până obţinem o compoziţie omogenă.

5. Se dă drumul la cuptor. Între timp ungem cu unt o tavă de tort cu pereţii detaşabili.

6. Turnăm compoziţia şi introducem în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute.

7. Când este gata, se lasă să se răceascaa complet, după care se scoate din tava şi se taie pe 2 niveluri.

8. Dulcele de leche se întinde pe primul blat, presărăm alune din belşug şi se acoperă cu al doilea blat.

9. Topim ciocolata la bain marie, după care o turnăm deasupra tortului. Se decorează cum vreţi voi:).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane şi dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si banane