Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras

de merisor in Torturi, 9 Iul 2015 | 3584 vizualizari

 

Am avut comanda in week-end de un tort cu multa ciocolata si cu multa l-am facut.
A fost facut cu mare drag, pentru o aniversare.
Nu-s eu prea multumita de reusita aspectului, dar dupa cum am mai spus, torturile nu-s punctul meu forte.
Ursitorile n-au fost prea darnice la mine, sa ma inzestreze cu rabdare :))))
Mi-o cam pierd cand vine vorba de ornat.
Dar la gust cred ca l-am facut bun, asa cred, ca nu l-am gustat, insa asa mi s-a confirmat.
Am rugat persoana in cauza sa-mi trimita o poza cu sectiunea, sa se vada si interiorul, ca asa-i sta bine unei retete complete.
Prima data am vazut acest mod de a decora tortul cu banda de ciocolata la Ancuta si de atunci m-a tot bantuit pana acum cand am indraznit sa incerc si eu.
Trebuie avuta mare grija cand topim ciocolata, cat lapte punem, sa nu o diluam prea rau si sa nu se mai intareasca.
Multumesc, Ancuta pentru inspiratie!
Si pentru ca azi se implinesc trei ani de cand m-am alaturat indragitei comunitati a bucatarasilor, il dedic acestei sarbatori.
Va imbratisez cu mare drag, bucatarasi iubiti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri nuca macinata grosier
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie(55%)
  • 400 g dulceata de visine
  • Pentru banda de ciocolata:
  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingurita lapte
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
  • folie de ambalat, cu bule
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • razatura de ciocolata duo
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras:

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste albusuri.

Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare.

Adaugam galbenusurile, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si omogenizam, apoi diluam compozitia cu laptele si uleiul si incepem sa adaugam treptat, nuca macinata grosier, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

Obtinem o compozitie de textura celei de chec, poate putin mai densa.

Tapetam o forma cu peretii detasabili, cu ulei si turnam compozitia in ea, apoi o introducem in cuptorul preincalzit si coacem blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Pentru sirop, punem apa cu zaharul intr-un vas pe foc si le lasam pana la diluarea zaharului, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam in sirop, esenta de rom.

Pentru crema, rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas impreuna cu frisca lichida.

Punem vasul pe foc si amestecam in el pana se topeste ciocolata, apoi il dam deoparte si cand se raceste usor, il introducem in frigider.

Il lasam la frigider 30-40 de minute sa se raceasca bine, apoi il scoatem si introducem mixerul in crema si mixam energic pana devine spumoasa.

Indicat ar fi ca dupa topirea ciocolatei, sa o turnam intr-un bol de mixer, sa putem lucra mai usor si fara zgomot.

Peste crema adaugam dulceata de visine si o amestecam bine, fara a mai mixa ca sa nu strivim visinele.

Taiem blatul de tort, racit, in trei parti si le insiropam bine cu siropul, de asemeni racit, apoi asamblam tortul, tot in forma in care l-am copt.

Adica, asezam prima foaie in forma, intindem peste ea 1/2 din crema, acoperim cu a doua foaie si o presam usor, apoi intindem restul de crema si acoperim cu ultima foaie.

Dam forma la frigider pentru cateva ore, timp in care crema se va mai intari.

Pentru glazura de deasupra, topim 50 gr ciocolata cu lapte impreuna cu 50 ml frisca lichida si cand se dilueaza o intindem rapid deasupra tortului, turnand-o la centru si inclinand tortul intr-o parte si in alta sa se intinda uniform.

Facem acest artificiu dupa ce am inlaturat partea detasabila a formei, pentru ca o mica parte din glazura se va scurge si pe peretii laterali.

Lasam tortul deoparte si ne ocupam de banda de ciocolata.

Masuram circumferinta tortului si inaltimea lui si decupam o banda dintr-o folie cu bule, exact dupa dimensiunile masurate.

O spalam bine si o clatim la fel de bine, apoi o intindem pe masa cu partea cu bule in sus.

Topim ciocolata alba(50 gr), impreuna cu 1 lingurita de lapte si o punem intr-un posh, apoi desenam niste inimioare cu ajutorul unui dui subtire.

Topim ciocolata amaruie(100 gr) impreuna cu ciocolata cu lapte (150 g) si cele doua linguri de lapte si o intindem pe toata banda cu bule, dar dupa ce inimioarele albe se intaresc putin.

Lasam banda pe masa, pana se intareste putin ciocolata, apoi imbracam cu ea peretii laterali ai tortului, presand usor banda, pentru a se fixa bine pe tort.

Dam tortul la frigider pentru minim o ora, sa se intareasca bine ciocolata, apoi inlaturam banda.

Se inlatura imediat daca ciocolata este intarita bine.

Cele 50 gr ciocolata alba si 50 ml  frisca lichida, le diluam pe foc, apoi dam vasul la rece.

Dupa racire, mixam amestecul pana devine cremos si cu ajutorul poshului cu duiul cel mai mic scriem urarile deasupra tortului(aici mai am ceva de lucru).

Daca este crema prea groasa, o mai diluam cu putin lapte, sau daca avem un creion de ornat, putem orna direct cu ciocolata topita.

Si pentru ca nu mi-au placut marginile benzii de ciocolata, de deasupra tortului, am imprastiat pe langa ele putina razatura de ciocolata duo de la LIDL sa fie in ton cu tot decorul.

Este migalos, dar merita, mai ales ca torturi nu facem prea des.

 

 

TIPS-URI

1

Ciocolata folosita este din cea de la LIDL - "Fin Carre", iar frisca lichida este din cea de 200 ml tot de la LIDL

2

Pentru crema din interiorul tortului, daca dulceata este mai fluida si se subtiaza crema, se poate adauga 5-10 gr gelatina, la mine nu a fost cazul, crema a iesit chiar foarte groasa.

3

La blat am pus si praf de copt si bicarbonat, pentru ca am observat cand am folosit si la alte blaturi de prajituri ca se obtine o textura uniforma, mai densa, dar in acelasi timp pufoasa, nu stiu daca sunt chiar explicita, dar mie mi-a placut.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390185
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390186
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390187
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390188
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390189
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390190
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390191
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390192
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390193
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390194
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390195
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390196
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390197
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390198
retete culinare - Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras 390199

COMENTARII (65)

Rux 1

11.08.2015, 13:43

Minunat! Minunat! Minunat! Felicitari draga mea...din toata inima...pentru toate retetele tale deosebite! Te imbratisez! Tortul arata incredibil!

Andreea Caroline 1

21.08.2015, 11:49

Wow

Aletta 1

23.10.2016, 22:35

Un tort adevarat, cat de curand intra pe mana mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18