Tort cu barete de ciocolata

de retetele_tinei in Torturi, 17 Ian 2015 | 2114 vizualizari

 

Pentru ca una dintre doamnele educatoare a vazut tortul pe care i l-am pregatit lui Razvi de ziua lui, m-a rugat sa-i fac si ei unul tot cu barete de ciocolata si bombonele m&m si asa ca m-am pus pe treaba iar ieri am fcaut livrarea :))).
Crema la acest tort a fost atat de aromata si fresh mai ales si pentru ca am facut-o doar din mascarpone, budinca de cocos, gem de piersici care continea si bucati de fruct si gelatina.
Imi pare rau ca nu am fotografii cu el taiat, dar cred ca va veti face o idee despre cum e produsul finit, in urma descrierii retetei.....sper sa-l incercati si voi pentru ca este un tort fresh, aromat si de efect.
Va pup cu drag.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt o tava rotunda cu diatremul de 21cm:

  • 4 oua+2 albusuri
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri zahar+100g
  • 100g cocos
  • 1 lingurita cacao amara
  • 200g mascarpone
  • 200g budinca de cocos care a fost deja fiarta si racita
  • 6 foi de gelatina
  • cateva linguri de suc de portocale
  • 1/2  borcan gem de piersici

Ingrediente decor:

  • barete de ciocolata
  • bomboane m&m
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 6 linguri ulei  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu barete de ciocolata:

Pentru inceput se fac blaturile de cacao. Asadar se bat albusele cu zaharul, apoi se adauga 1/2 lingurita cacao si faina. Fiecare blat de coace intr-o tava cu diametrul de 21cm pana cand trece testul scobitoarei.


Apoi se pregateste blatul de cocos. Asadar, se  bat albusele cu 100g zahar spuma tare apoi se adauga 100g cocos si 2 linguri faina si se amesteca bine. Compozitia rezultata se coace si ea intr-o tava cu diametrul de 21 cm. Blaturile coapte se lasa la racit.
Separat se prepara crema. Prima data se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Apoi, se amesteca intr-un recipient mascarpone cu budinca de cocos fiarta si racita, gem de piersici care contine si fructe si se amesteca energic pentru cateva momente, apoi se pune gelatina la microunde ca sa se topeasca, TREBUIE SA AVETI GRIJA SA NU O LASATI PREA MULT CA SA NU-SI PIARDA DIN PROPRIETATI.


Gelatina topita se pune peste crema rezultata si se mai freaca cateva momente ca sa se omogenizeze.
Asamblare 1: Un blat de cacao se insiropeaza cu suc de portocale, apoi se pune peste blatul de cacao jumatate din crema, urmeaza blatul de cocos, crema ramasa si celalat blat de cacao, care si el se insiropeaza putin.
Tortul se da la frigider pentru 1 sau 2 ore, pana se intareste crema. Dupa ce crema s-a intarit ciocolata de lapte se topeste pe bain-marie sau la microunde. Cand e topita se adauga si uleiul si se amesteca energic.
Asamblare 2: Tortul se imbraca cu ciocolata topita, se lipesc baretele de ciocolata de jur imprejur si se da la frigider. In momentul servirii se pun bombonele de m&m deasupra

 

 

 

 

TIPS-URI

1

 

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

17.01.2015, 15:41

dantes 1

18.01.2015, 09:58

Super

marcela1979 1

18.01.2015, 11:36

foarte frumos arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S