Tort cu bezea

de Lau in Dulciuri, 14 Feb 2012 | 3815 vizualizari

 

m-am inspirat de pe blogul Retete ca la mama.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 200 g unt
  • 1 pastaie de vanilie
  • fructe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu sarea, se adauga 3 linguri de zahar si se mixeaza bine ,adaugam inca 3 linguri de zahar si mixam pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt fomam 3 cercuri identice. Se da tava al cuptor cca 1 ora pana se usuca bezeaua.

CREMA-laptele se pune la fiert cu pastaia de vanilie goala. Iar semintele se pun peste galbenusuri. Se adauga si cele 2 linguri de amidon peste galbenusuri, omogenizam si adaugam si cele 6 linguri de zahar

Cand laptele se infierbanta se ia pastaia de vanilie si se toarna incet peste galbenusuri, se amesteca si se pune cratita pe foc si se fierbe pana cand se ingroasa, amestecand continuu.

Se ia de pe foc si se acopera cu folie alimentara direct pe suprafata cremei, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se adauga untul in crema racita si se omogenizeaza bine.

Se aseaza prima foaie, crema (eu am folosit banane si kiwi) fructe, crema, foaie, crema, fructe, crema(sa nu atinga fructele bezeaua) foaie crema si decoram cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lau 1

16.02.2012, 17:20

multumesc si celor din umbra

mena29 1

17.02.2012, 14:07

O bunatate!

Lau 1

17.02.2012, 14:11

multumesc mena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Merengue cu frişca, fructe & love