Tort cu bezea caramelizata

de Bunica in Torturi, 11 Iun 2013 | 13927 vizualizari

 

Tortul cu bezea caramelizata si Ceva fin de la Delaco este facut pentru ziua Irinei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri faina
  • 1/2 fiola vanilie
  • Mousse de caramel by Gabi
  • 1 plic geletina
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar caramelizat
  • 1 lingura nes
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema cu Ceva fin de la Delaco
  • 1 cutie branza cu smantana "ceva fin"
  • 200 ml. frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 500 g iaurt
  • 159 g. zahar farin
  • Siropul
  • 1 lingura zahar+50 ml. apa+arome
  • Bezea caramelizata
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar tos
  • 6 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea caramelizata:

Blatul

Mixam albusurile cu un praf de sare pana stau pe teluri. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi zaharul mixand in continuare. Cand s-a topit zaharul se adauga cacao, apoi faina amestecand cu o lingura de lemn usor de jos in sus pana la incorporarea completa. Intreaga compozitie se toarna intr-o cratita tapetata cu faina sau hartie de copt ori putem folosi forma cu inel detasabil.

Se introduce in cuptorul incins pentru 20-25 de minute la temperatura de 175 grade. Se face testul cu scobitoarea. Scotem din cuptor si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit il scoate din tava/cratita si-l punem pe platou.

Mousse de caramel by Gabi_d

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml. apa. Caramelizam 4 linguri de zahar si stingem cu 200 ml lapte rece. Diluam amidonul in galbenusul de ou si putin lapte amestecand continuu, pana se ingroasa. Oprim focul, adaugam nesul, gelatina si amestecam pana la dizolvarea completa. Racim bine si amestecam cu frisca mixata.

Crema cu" Ceva fin"de la Delaco

Intai punem gelatina la hidratat in 50 ml. apa. Se amesteca baranza cu smantana cu zaharul si iaurtul de capsuni. Adaugam gelatina si frisca batuta. Amestecam pana la omogenizare.

Sirop

Fierbem 1 lingura de zahar +50 ml apa pana la topirea zaharului. Lasam sa se raceasca si adaugam estenta de vanilie.

Bezea caramelizata:

Cele 4 albusuri+4 linguri zahar le mixam pana stau pe teluri. Caramelizam 5 linguri zahar. Turnam caramelul fierbinte peste bezea batand in continuare pana la omogenizarea completa. Lasam putin sa se racoreasca si ornam.

Asamblare:

Blatul se taie in doua. Pe un platou punem o parte din blat, insiropam, adaugam moussul de caramel si dam la frigider pentru jumatate de ora. Scoatem platoul adaugam crema cu ceva fin, nivelam si dam la frigider pentru 3-4 ore. Deasupra se pune si a doua parte de blat si insiropam usor. Dam la frigider pana dimineata cand ornam cu bezea caramelizata.

Fiecare orneaza dupa dorinta.

 

 

TIPS-URI

1

La blaturi eu nu incerc cu scobitoarea ,ci cand se desprinde de pe margini.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235547
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235548
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235549
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235550
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235551
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235552
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235554
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235555
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235556
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235557
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235558
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235559
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235560
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235973
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235974
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235975
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 235976
retete culinare - Tort cu bezea caramelizata 238109

COMENTARII (63)

simonacallas 1

09.04.2014, 22:35

reisnaor_2006 1

10.07.2014, 21:48

Dumnezeule ce bunatate avem aici?Un deliciu normal facut de bunica.

-Licurici- 1

30.07.2015, 11:16

Ce frumos e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55