Tort cu biscuiti

de danamatei in Torturi, 26 Iul 2010 | 10717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • o cana faina
  • un praf de copt.
  • Blat 2:
  • 1/2 kg biscuiti populari
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet margarina
  • 4-5 linguri coniac Alexandrion
  • 200 gr nuca.
  • Crema:
  • 400 gr finetti sau nutella
  • 1/2 pachet unt sau margarina
  • 4-5 linguri coniac.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu biscuiti:

Blat 1:

Se separa ouale, albusurile se bat bine cu zaharul, galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se rastoarna peste albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus usor. Se adauga faina amestecata cu praful de copt nestins si cu cacaua. Se imbraca doar fundul unei tavi de tort si se pune compozitia , se da la cuptor , la foc mediu cca 20 min. Cand e copt blatul se scoate din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se scoate din tava. Tava se imbraca in folie alimentara.

Blat 2:

Se amesteca intr-o craticioara zaharul cu cacaua, apoi se pune laptele si se pune pe aragaz la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si coniacul si se lasa sa se topeasca margarina si sa dea in clocot . Apoi se adauga biscuitii maruntiti ca la salamul de biscuiti si nuca tocata si coapta putin inainte. Se amesteca bine si se pune in tava inbracata in folie si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se pune crema de ciocolata, coniacul si untul intr-un castron si se amesteca bine cu mixerul .

Se pune crema peste blatul 2 apoi se pune si blatul 1 care se insiropeaza cu putina apa cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel