Tort cu biscuiti si crema de vanilie

de deyutzky in Torturi, 2 Iun 2016 | 19035 vizualizari

 

Cand am pofta de ceva dulce, fac rapid un tort de biscuiti. Mi se pare delicios si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 23x23:
  • 60 de biscuiti Petit Beurre
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 5 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar brun sau tos
  • 6 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • Decor(optional):
  • ciocolata razuita
  • capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu biscuiti si crema de vanilie:

Crema:

Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul(zahar puteti pune dupa gust), pana cand acesta din urma se topeste. 

Adaugam 2-3 linguri de lapte si amidonul si amestecam pana cand amidonul este incorporat complet.

Adaugam restul de lapte si dam craticioara pe foc mic.

Amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Inchidem focul si adaugam esenta de vanilie. 

Lasam crema sa se raceasca, apoi asamblam tortul.

Asamblare: 

Inr-o tava patrata sau dreptunghiulara(eu am avut una patrata de 23x23) imbracata cu folie alimentara, punem un strat de biscuiti(daca aveti altfel de biscuiti, cum sunt cei populari, ii puteti insiropa cu putin lapte, eu i-am lasat asa si s-au inmuiat destul de bine de la crema), peste biscuiti adaugam un strat subtire de crema, apoi peste crema inca un strat de biscuiti si inca unul de crema. Continuam asa pana cand terminam biscuitii si crema. 

Mie mi-au iesit 5 straturi de biscuiti si 4 de crema.

Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi rasturnam tortul pe un platou. 

Decorul va apartine. Eu l-am decorat cu ciocolata razuita si cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Criss 1

04.06.2016, 21:31

Simplu si delicios.

Rocsi 1

05.06.2016, 18:46

Unul din deserturile mele preferate, inca din copilarie!

Ancutsa 1

04.07.2016, 11:55

Foarte frumos si delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota Diplomat, cu portocale