Tort cu blat de bezea (Pavlova)

de Criss in Torturi, 20 Dec 2010 | 20663 vizualizari

 

Dupa celebra reteta Pavlova am facut acest tort delicios. Una dintre colege imi spunea ca ea arunca albusurile daca sparge vreun ou si ii trebuie doar galbenusul. Mare pacat. Albusurile se pastreaza perfect in pungute in congelator si sand se aduna mai multe, vedeti ce minunatie se poate face din ele. Un desert pe cat de spectaculos, pe atat de usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un blat de bezea avem nevoie de urmatoarele:   
  • -6 albusuri
  • -350 g zahar
  • -1 lingurita otet
  • -2 lingurite amidon alimentar
  • Pentru umplut:
  • -250 ml frisca (se poate si mai multa)
  • -350 g fructe de padure
  • -3 linguri zahar
  • -1 lingurita gelatina granule
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de bezea (Pavlova):

Pentru foile de bezea: Avand in vedere ca albusurile mele erau congelate, le-am scos cu cateva ore inainte si le-am lasat sa se decongeleze. Se bat albusurile spuma tare.  Treptat se adauga zaharul si se bate pana se topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare.  Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza. Pe o foaie de copt desenam un cerc (eu am desenat o forma de inima dupa forma de tort). Apoi cu posul punem bezeaua. Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Blatul de bezea este foarte casant asa ca se lucreaza cu mare atentie.  Procedam la fel cu al doilea blat. Folosim aceleasi ingrediente ca si la primul, doar ca al doilea l-am spritat in intregime cu poshul, fiind blatul de deasupra. Foile mi-au iesit albe si frumoase, nu s-au crapat si nici nu si-au schimbat culoarea.

Fructele se decongeleaza fara a se arunca sucul lasat. Gelatina se hidrateaza in sucul fructelor. Peste fructe se pun 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pe care o incalzim putin sa devina lichida. Peste prima foaie se pune frisca batuta, apoi 2/3 in fructe.

TIPS-URI

1

Am facut doua foi de bezea, astfel ca am dublat cantitatile. Asadar cantittatile sunt date pentru un blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de bezea (Pavlova)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Criss 1

28.12.2010, 09:52

Multumesc Mirela. Nu ma consider specialista, poate doar o pasionata in ale bucatariei.

Xandrinne 1

23.06.2013, 15:46

Tare mult imi place cum ti-a iesit!

babi5 1

16.12.2014, 07:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Patricia