Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra

de Bucataras Medi in Dulciuri, 8 Aug 2016 | 807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 800 g biscuiti populari
  • 200 g unt
  • 175 g zahar
  • 80 g ciocolata neagra
  • 165 g nuca prajita si taiata
  • 550 ml lapte
  • o fiola esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr.Oetker
  • Pentru crema
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • Pentru glazura
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Pentru decor
  • nuca de cocos
  • capsuni
  • trandafiri din ciocolata
  • Mai avem nevoie de unt pentru uns tava
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra:

Rupem biscuitii cu mana.

Intr.o craticioara punem zaharul,zaharul vanilat,laptele si ciocolata rupta in bucati si dam la foc potrivit.
Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar ciocolata complet topita.
Adaugam si untul si lasam pana la topire.
Din cand in cand avem grija sa amestecam.

Tragem de pe foc si adaugam esenta de vanilie.
Amestecam.
Lasam sa se racoreasca pana cand ne ocupam de nuca.
Prajim nuca...eu o prajesc in cuptorul cu microunde.....pun miezul de nuca pe o farfurie si o las circa 3-4 min.in cuptor.
Scoatem farfuria cu nuca din cuptor,lasam nuca sa se racoreasca apoi indepartam cojile si o rupem cu mana.
Amestecam biscuitii cu nucile prajite.

Compozitia pregatita pe foc o punem peste biscuitii amestecati cu nuca si amestecam bine.
Ungem o tava rotunda detasabila(eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm) cu unt.
#Folosim numai inelul de la tava.
Asezam tava pe o farfurie(platou) si punem amestecul de biscuiti  de mai sus.
Presam bine,nivelam si dam la frigider.

Ne ocupam mai departe de crema.
Topim ciocolata alba pe baia de aburi.
Mixam crema de branza si adaugam treptat frisca lichida.
Adaugam apoi,lingura cu lingura,ciocolata racorita.

Scoatem din frigider tava cu blatul de biscuiti.
Punem aceasta crema pestre stratul de biscuiti si nivelam.

Dam la frigider in timp ce ne ocupam de glazura.
Incalzim frisca si o turnam peste ciocolata rupta.
Amestecam pana cand ciocolata este complet dizolvata.

Lasam sa se racoreasca putin si apoi o punem peste crema.
Nivelam.

Dam la frigider pentru circa 1/2 ora.
Indepartam cu grija inelul tavii.
Presaram nuca de cocos si decoram cu capsuni si trandafiri de ciocolata.

Dam la rece pentru circa 3-4 ore.

 Feliem.

Va doresc pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452986
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452987
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452989
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452990
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452991
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452993
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452994
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452995
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452996
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452997
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452998
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 452999
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 453000
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 453001
retete culinare - Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra 453002

COMENTARII (25)

Aletta 1

08.08.2016, 23:03

Ce deliciu 😍😋

anca_rm 1

11.08.2016, 12:03

ce bunatate de tort , la fav cu ea

mirela0911 1

14.08.2016, 10:40

Wow, cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55