Tort cu blat de nuca si crema de ciocolata si lamaie

de mirela0911 in Torturi, 11 Ian 2015 | 9196 vizualizari

 

Pentru ca ne-a placut tare mult prajitura cu crema de lamaie, am zis sa fac un tort de anul nou in care sa combin ciocolata cu aceasta crema. A iesit un tort delicios!

 

INGREDIENTE

Pt. blaturile cu nuca:

  • 8 albusuri
  • 8 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 50g nuca macinata
  • 8 lg de faina

Pt. blat simplu:

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa rece
  • 5 lg cu varf de faina

Crema de ciocolata:

  • 200g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lgt esenta rom

Crema de lamaie:

  • 200 ml lapte
  • 3-4 lg faina
  • 100 g zahar
  • 100g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • sucul de la o lamaie mica

Pt. insiropat:

  • apa + zahar dupa gust
  • esenta de lamaie (sau suc de lamaie)

Pt. ornat:

  • biscuiti cu scortisoara
  • crema de ciocolata
  • crema de lamaie
  • ce mai aveti la indemana
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de nuca si crema de ciocolata si lamaie:

Blaturile cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat, mixand bine dupa fiecare pana se topeste zaharul. Faina se amesteca cu nuca macinata, apoi se toarna peste spuma in doua runde, amestecand usor de jos in sus. Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi separate, intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Blatul simplu: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, zaharul se adauga pe rand, apoi cate un galbenus mixand usor dupa fiecare. Se adauga uleiul, apa si coaja de lamaie. La final se pune faina si cu miscari usoare de jos in sus se omogenizeaza. Se toarna compozitia in aceeasi forma in care s-au copt blaturile cu nuca. Se da la cuptor la 180 de grade pt 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema de ciocolata: Se rupe ciocolata bucatele si se pun intr-o craticioara pe foc, impreuna cu frisca lichida. Se amesteca continuu pana ce toata ciocolata s-a topit si s-a omogenizat bine cu frisca. Se da la rece pentru 2 ore. 

Crema de lamaie: Intr-o oala cu fundul dublu se omogenizeaza faina cu laptele si zaharul apoi se pune pe foc mediu si se lasa pana incepe sa fiarba si se ingorasa bine, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Cand am obtinut consistenta dorita, se ia de pe foc si se pune untul. Amestecam bine pana la omogenizare si lasam sa se raceasca. Se pune coaja de lamaie si sucul de lamaie. Se amesteca si se da la frigider. 

Preparam siropul din apa si zahar dupa gust apoi adaugam esenta de lamaie, tot dupa gust. Blatul simplu se taie in doua. Crema de ciocolata se mixeaza bine impreuna cu esenta de rom pana obtinem o crema densa si pufoasa. Pastram 4-5 lg de crema pt ornat.

Pe un platou se aseaza un blat de nuca pe care l-am desprins cu grija de pe hartia de copt. Se insiropeaza usor apoi se unge cu jumatate din crema de ciocolata. Se pune deasupra jumatate din blatul simplu, se insiropeaza bine apoi se unge cu crema de lamaie din care pastram cateva linguri pt ornat. Se aseaza al doilea blat simplu, se insiropeaza si se unge cu restul de crema de ciocolata. Deasupra se aseaza cel de-al doilea blat cu nuca. Se unge cu crema de ciocolata pastrata, se lipesc biscuitii pe margine si se orneaza cu crema de lamaie pastrata cu ajutorul unui posh. Sau il ornati dupa imaginatie! 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

De preferat sa se faca blaturile cu o zi inainte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de nuca si crema de ciocolata si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata Nestle Dessert