Tort cu blat de nuca si crema de vanilie

de Lavinia in Torturi, 16 Mar 2013 | 5587 vizualizari

 

Un pseudo tort Egiptean :)

 

INGREDIENTE

Blat:*3

  • 2 albusuri
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura mare nutella

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt

Crema de frisca si caramel:

  • 125 ml frisca lichida+50 ml
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri nuci macinate

Decor:

  • 125 g ciocolata alba de calitate
  • 50 ml frisca lichida
  • bomobonele colorate
  • crema de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de nuca si crema de vanilie:

Pentru foi:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si mixam la viteza mare pana se topeste zaharul.

Adaugam uleiul,nuca macinata si faina si omogenizam bine.

Tapetam o tava (20 cm diametru ) cu folie si coacem foaia pana se rumeneste usor deasupra.

Repetam operatiunea inca de 2 ori(in total avem nevoie de 3 foi)

Pentru crema de vanilie frecam galbenusurile cu zaharul ,adaugam faina si laptele in fir subtire si punem amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Mixam untul spuma la temperatura camerei cu zaharul vanilat si adaugam lingura cu lingura din crema de galbenus(complet racita) omogenizand bine dupa fiecare lingura.

Pentru crema de frisca si caramel ,caramelizam cele 2 linguri de zahar pana ajung de culoarea chihilimbarului apoi le stingem cu 50 ml frisca lichida si lasam pe foc pana se topeste complet zaharul.

Mixam restul de frisca(125 ml) tare apoi adaugam din caramelul usor racit.

Adaugam si nucile macinate si dam crema la rece 10 min.

Pe platoul pe care vom servi tortul punem prima foaie de blat si o ungem cu nutella/finetti.

Adaugam 3 linguri din crema de vanilie ,1/2 din crema de frisca,al 2-lea blat ,3 linguri din crema de vanilie,restul de 1/2 din crema de frisca si acoperim cu ultimul blat.

Imbracam marginile tortului in crema ramasa(mai oprim putina pentru decor) si dam tortul la rece.

Intre timp pregatim glazura.

Topim ciocolata alba cu frisca lichida si o lasam putin sa se racoreasca.

Glazuram tortul cu ciocolata ,decoram cu restul de crema ramasa si bombonele colorate.

 

 

TIPS-URI

1

zaharul vanilat se poate inlocui cu esenta de vanilie.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu blat de nuca si crema de vanilie-0
Tort cu blat de nuca si crema de vanilie-1
Tort cu blat de nuca si crema de vanilie-2
Tort cu blat de nuca si crema de vanilie-3
Tort cu blat de nuca si crema de vanilie-4
Tort cu blat de nuca si crema de vanilie-5
Tort cu blat de nuca si crema de vanilie-6
Tort cu blat de nuca si crema de vanilie-7
Tort cu blat de nuca si crema de vanilie-8

COMENTARII (22)

 Lavinia

Lavinia 1

20.04.2013, 20:07

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.09.2013, 16:59

ce frumos e

 Lavinia

Lavinia 1

16.09.2013, 09:33

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!