Tort cu blat din mere nuci si biscuiti

de Merisor in Torturi, 26 Sep 2012 | 7058 vizualizari

 

Am vrut sa fac un tort cu merele intregi, dar m-am razgandit, deoarece nu erau chiar aspectuoase, asa ca am realizat chiar blatul din ele. A iesit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 Kg mere acrisoare
  • 350 gr biscuiti
  • 1/2 pachet unt
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • 150 gr nuca
  • Pentru creme(doua)
  • 4 oua
  • 1 L lapte
  • 1/2 pachet unt
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita ness
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat din mere nuci si biscuiti:

Pentru blat am curatat merele de coaja si cotoare si le-am maruntit cu robotul. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Cand s-a colorat si s-a format sirop, am pus untul bucatele si am amestecat, apoi am pus biscuitii pe care i-am sfaramat si nuca de asemenea sfaramata. Am amestecat bine sa sa omogenizeze, am pus esenta si am rasturnat blatul de mere intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm, ap presat si nivelat bine si l-am dat la rece.

Pentru crema am folosit reteta de la crema de vanilie. In vasul de fierbere am amestecat galbenusurile de ou cu zaharul, faina si putin lapte rece, iar cand s-au omogenizat bine am adaugat restul de lapte caldut, coaja si esenta de lamaie si am pus vasul pe foc. In timpul fierberii am amestecat continuu pentru a nu se lipi. Cand s-a fiert am ridicat de pe foc si am incorporat untul. Jumatate din crema am pus-o in vasul de tort peste blatul de mere, iar cealalta jumatate am lasat-o la racit.

Albusurile de ou le-am batut bine cu zaharul vanilat, am adaugat cacaoa si nessul si am amestecat cu jumatate din crema racita. 

Cu aceste doua creme am ornat tortul, formand rotocoale alternative.

Am mai folosit pentru ornat si jeleuri de fructe.

TIPS-URI

1

se poate folosi la blat gris in loc de biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat din mere nuci si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort olandez cu mere