Tort cu blat pufos si crema de cacao

de CristinaCriss in Torturi, 6 Apr 2014 | 2475 vizualizari

 

Este un tort delicios si contine o cantitate de faina foarte mica.

 

INGREDIENTE

  • Crema de cacao (din care folosim 1/3 pentru blat si 2/3 pentru crema):
  • 100 g cacao
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • 8 galbenusuri
  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 50 g zahar
  • un praf sare
  • 1/3 din crema de mai sus
  • un praf sare
  • Crema pentru umplut si ornat:
  • 2/3 din crema de mai sus
  • 2 pachete unt
  • 2 fiole rom
  • 300 ml smantana pentru frisca
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat pufos si crema de cacao:

Crema de cacao

Intr-un vas amestecam cacaua, zaharul si apa. Asezam pe foc si  amestecam continuu pana ce se obtine o crema de consistenta unei smantani mai groase. Tragem vasul de pe foc, adaugam galbenusurile mixand energic aprox. 3 min..

Blat

Albusurile impreuna cu un praf sare se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza inca 2-3 minute. Cu ajutorul unui tel incorporam cu grija faina si 1/3 din crema (rece) de mai sus. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (diametru 26 cm.) si coacem in cuptorul preincalzit 15 minute la 150 grade, 35 minute la 160 grade. Dupa racire se taie blatul in doua.

Crema pentru umplut si ornat

Se mixeaza untul (tinut la temperatura camerei) impreuna cu ce a mai ramas din crema de mai sus (2/3) si esenta de rom pana ce compozitia devine pufoasa, apoi cu ajutorul unui tel se incorporeaza in frisca obtinuta din smantana.

Asamblare

Se lipesc cele 2 foi de blat cu 1/3 crema si se orneaza cu restul. Am ras deasupra ciocolata.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

daca vreti ca tortul sa fie mai dulce mai adaugati 50 g zahar la cantitatea totala (eu il prefer mai putin dulce, imi place sa simt gustul intens de cacao)

2

in loc de ciocolata rasa puteti pune nuca caramelizata

3

untul puteti sa-l bateti spuma inainte de a-l amesteca cu cele 2/3 crema

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309354
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309356
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309358
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309359
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309362
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309363
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309365
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309366
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309367
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309368
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309369
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309373
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309381
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309384
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309386
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309391
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309394
retete culinare - Tort cu blat pufos si crema de cacao 309410

COMENTARII (8)

deyutzky 1

06.04.2014, 19:19

bine ai venit bun tortulet ai pregatit!

simonacallas 1

06.04.2014, 23:20

Interesanta reteta Bun venit

Pushaa 1

07.04.2014, 13:09

yamy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L