Tort cu branza

de Ina in Torturi, 11 Iun 2010 | 3767 vizualizari

 

Un tort de 500 lei :D ( parca atat costa robotul de bucatarie, nu? :))) )

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • un plic mix pentru 9 torturi,
  •  un ou,
  •  100 g unt
  • Umplutura:  
  • 1 ou,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 lingura faina,
  • 200 ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 g branza dulce,
  • 100 g stafide,
  • 3 albusuri,
  • Pentru decorat:  
  • Zahar pudra
  • Ciocolata menaj pentru ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza:

Blatul:   mixul cu un ou si 100 g. unt se framanta rapid cu mana pana se obtine o pasta compacta, pe care o intindem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, formand si o bordura  de 3 cm. inaltime.

Umplutura:   intr-un vas se amesteca  un ou  cu 2 linguri cu zahar si o lingura cu faina. Laptele se adauga treptat , apoi fierbem totul  amestecand continuu, pana obtinem o crema ca o smantana groasa. Lasam sa se raceasca.

In alt vas frecam 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, adaugam branza de vaci, stafidele si crema de lapte racita. La final se adauga 3 albusuri batute spuma. Umplutura o turnam peste aluat, apoi dam la cuptor 50 minute, la foc mic.

Cand se raceste  decoram  cu zahar  pudra si ciocolata rasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu branza 36834
retete culinare - Tort cu branza 36835
retete culinare - Tort cu branza 36836
retete culinare - Tort cu branza 36837
retete culinare - Tort cu branza 36838
retete culinare - Tort cu branza 36839
retete culinare - Tort cu branza 36840
retete culinare - Tort cu branza 36841
retete culinare - Tort cu branza 36842

COMENTARII (53)

Ina 1

17.06.2010, 18:52

Sefu', vad ca fetele au sters torturile, la al meu n-am acces, au trecut 3 zile de la postare
Da' cica esti tu un tip de treaba si gasesti cu siguranta o solutie

mena29 1

17.06.2010, 23:02

Bafta Ina! Arata foarte bine

Ina 1

18.06.2010, 08:05

Sa fie, Mena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S