Tort cu branza, biscuiti si fructe

de jolygina in Torturi, 14 Iun 2010 | 5877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 200g biscuiti simpli si 80g unt topit
  • stratul de branza:
  • 5 foi de gelatina
  • 400g branza dulce de vaci
  • 125g smantana groasa dulce
  • 4 linguri de zahar pudra
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 200 g frisca
  • 100g piscoturi
  • glazura:
  • 300g sirop limpede de struguri si 5 foi de gelatina
  • ornare:100 g capsuni si frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza, biscuiti si fructe:

Se sfarma biscuiti cu sucitorul si se amesteca cu untul lichid apoi asezati-l pe fundul formei in care face-ti tortul si dati-l la rece.
Intre timp cele 5 foi de gelatina se inmoaie in apa rece.
Se amesteca bine smantana cu branza dulce, zaharul si zeama si coaja de lamaie.
Incalzeste intr-un vas 3 linguri din compozitia de branza si desfa gelatina in ea dupa care incorporeaz-o in toata compozitia de branza, bate bine frisca si adaug-o si pe ea. aseaza 1/3 din amestecul de branza cu gelatina peste blatul de biscuiti si niveleaza iar peste acest blat se asaza piscoturile si apoi restul de braza. Pune tarta la frigider 2 ore. Pentru glazura se pune gelatina la inmuiat in apa rece apoi se dizolva la foc mic in 3-4 linguri de sirop de struguri, dupa care o amesteci cu restul de sirop
se toarna pest tort uniform. Se orneaza cu frisca dupa preferinta, si capsuni

Pofta buna!

 

COMENTARII (9)

lstanciu37 1

14.06.2010, 12:26

nadina73 1

15.06.2010, 18:27

foarte bun5 furcu

jolygina 1

04.09.2011, 16:18

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D