Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine

de Panacris in Torturi, 9 Apr 2012 | 2704 vizualizari

 

Am inlocuit clasica pasca, cu acest tort delicios cu branzica fina si dulceata de afine.

 

INGREDIENTE

  • biscuiti cu ovaz 500 g.,
  • unt grasmie 85% 200 g.,
  • peltea de capsuni 100 ml.,
  • branza dulce cremoasa (Dr. Oetker) 1000 g.,
  • zahar pudra vanilinat 100 g.,
  • galbenus de ou 4 bucati,
  • sare iodata 1 praf,
  • coaja de lamaie 50 g.,
  • frisca lichida 150 ml.,
  • Pentru servire:
  • dulceata de afine 150 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine:

Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie, se adauga untul moale si jeleul de capsuni. Se tapeteaza o forma rotunda cu foaie de pergament,in forma de sticla sau silicon, nu e nevoie sa puneti hartie, se intinde amestecul de biscuiti uniform, pe fundul tavii. Se pune la cuptor ptr cca. 10 minute, ca sa se rumeneasca usor.

Intre timp branza se amesteca cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, frisca lichida, praful de sare si coaja de lamaie. Se rastoarna compozitia de branza peste blatul de biscuiti si se pune la cuptor ptr cca. 20 de minute, pana ce trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca in forma.

Dulceata de afine se incalzeste usor si se pune cate o lingurita, pe fiecare portie la servire. 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu  branza cremoasa si dulceata de afine-0
Tort cu  branza cremoasa si dulceata de afine-1
Tort cu  branza cremoasa si dulceata de afine-2
Tort cu  branza cremoasa si dulceata de afine-3
Tort cu  branza cremoasa si dulceata de afine-4
Tort cu  branza cremoasa si dulceata de afine-5
Tort cu  branza cremoasa si dulceata de afine-6
Tort cu  branza cremoasa si dulceata de afine-7

COMENTARII (18)

Panacris

Panacris 1

09.04.2012, 17:26

Multumesc pentru aprecieri

adry88

adry88 1

09.04.2012, 20:25

ce minunatie

Sim0na

Sim0na 1

09.04.2012, 21:04

N-as refuza o portie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!