Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine

de Panacris in Torturi, 9 Apr 2012 | 4680 vizualizari

 

Am inlocuit clasica pasca, cu acest tort delicios cu branzica fina si dulceata de afine.

 

INGREDIENTE

  • biscuiti cu ovaz 500 g.,
  • unt grasmie 85% 200 g.,
  • peltea de capsuni 100 ml.,
  • branza dulce cremoasa (Dr. Oetker) 1000 g.,
  • zahar pudra vanilinat 100 g.,
  • galbenus de ou 4 bucati,
  • sare iodata 1 praf,
  • coaja de lamaie 50 g.,
  • frisca lichida 150 ml.,
  • Pentru servire:
  • dulceata de afine 150 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine:

Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie, se adauga untul moale si jeleul de capsuni. Se tapeteaza o forma rotunda cu foaie de pergament,in forma de sticla sau silicon, nu e nevoie sa puneti hartie, se intinde amestecul de biscuiti uniform, pe fundul tavii. Se pune la cuptor ptr cca. 10 minute, ca sa se rumeneasca usor.

Intre timp branza se amesteca cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, frisca lichida, praful de sare si coaja de lamaie. Se rastoarna compozitia de branza peste blatul de biscuiti si se pune la cuptor ptr cca. 20 de minute, pana ce trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca in forma.

Dulceata de afine se incalzeste usor si se pune cate o lingurita, pe fiecare portie la servire. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu crema de vanilie si topping de fructe de padure