Tort cu branza si ciocolata

de ionela84 in Torturi, 20 Oct 2013 | 1162 vizualizari

 

Inpiratie bucataras.ro

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 250 g branza
  • 150 g zahar
  • 60 g cocos
  • 1 lgt amidon
  • 2 galbenusuri+ 4 oua intregi
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g ciocolata
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 700 g branza
  • 250 g zahar pudra
  • 1 pic gelatina
  • esenta de rom
  • 200 g lapte
  • 100 g frisca

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza si ciocolata:


Blatul:
Incepem prin a pregati bilutele din branza - cele 250 g branza, cocosul,  60 g zahar, galbenusurile si lingurita de amidon se amesteca bine si se formeaza din ele bilute ce se aseaza in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (diam 26).
Separam ouale, batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecand usor  cu o lingura de lemn apoi ciocolata topita si apoi faina si praful de copt.Se toarna compozitia deasupra bilelor de branza si se introduce la cuptorul incins pana trece testul cu scobitoarea la foc.

Crema:
Punem gelatina in 100 g apa rece la hidratat,sfaramam bine branza si o mixam bine cu laptele, adaugam zaharul si mixam, apoi esenta de rom si  frisca si apoi gelatina incalzita pe bain-marine.

Glazura :
Maruntim ciocolata si apoi o topim pe baie de abur impreuna cu untul.
Peste blatul racit adugam crema de branza si dam pt 2 ore la rece apoi turnam glazura de ciocolata si mai tinem la frigider pt alte 4-5 ore.
Ornam in functie de preferinta.

Eu am facut linii cu ciocolata alba iar din branza care mi-a ramas de la bilute am format petale de flori pe care le-am dat prin nuca de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu branza si ciocolata 270664
retete culinare - Tort cu branza si ciocolata 270666
retete culinare - Tort cu branza si ciocolata 270667
retete culinare - Tort cu branza si ciocolata 270670

COMENTARII (16)

ionela84 1

21.10.2013, 18:32

Daca nu ai trimis fata

Valclaudia 1

26.10.2013, 07:33

LA MULTI ANI!

ionela84 1

26.10.2013, 08:26

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18