Tort cu budinca

de gaby_gabytza in Torturi, 5 Ian 2012 | 1903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit sare
  • praf de copt
  • crema
  • 2 plicuri cu budinca de frisca
  • 8 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 400 ml suc de lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • coaja de portocala
  • decor
  • ciocolata alba
  • felii de portocala
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca:

Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam bine adaugand galbenusurile. Adaugam faina cernuta cu praful de copt, apoi esenta.Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Pregatim budincile, primul plic il amestecam cu 4 linguri de zahar si putin lapte, restul de lapte il punem la fiert, iar cand fierbe laptele adaugam plicul de budinca, amestecam continuu pana se ingroasa. Cand s-a racit adaugam 100 ml frisca si 1 plic gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Pregatim si al 2 lea plic de budinca, numai ca in loc de lapte punem suc. Procedam la fel.

Intr-o tava detasabila punem blatul de tort si incepem sa punem cate o lingura de budinca din fiecare pana terminam. Dam la rece minim 3 ore sa se intareasca. Am adaugat  ca decor ciocolata topita, felii de portocala si nuca de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu budinca 139820
retete culinare - Tort cu budinca 139821
retete culinare - Tort cu budinca 139822

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

06.01.2012, 17:47

mmm ce bune estee

ionela2682 1

06.01.2012, 19:47

400 ml suc de lamaie...nu e cam mult???

ionela2682 1

07.01.2012, 19:39

"Intr-o tava detasabila punem blatul de tort"..poate ai vrut sa scrii tava de tort cu fund detasabil!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!