Tort cu budinca

de gaby_gabytza in Torturi, 8 Feb 2012 | 1211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta de portocale
  • crema
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • un ou
  • 2 lingurite dulceata de caise
  • 2 lingurite gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca:

Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam usor cate un galbenus. Adaugam zaharul vanilat, esenta, cacaoa si praful de copt amestecat cu putina faina, apoi adaugam faina cat cuprinde cat sa iasa un aluat ca blatul de tort. Tapetam o tava cu pereti detasabili cu hartie de copt si rasturnam compozitia de blat in ea. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Pana se coace blatul pregatim crema. Punem intr-un bol plicul de budinca cu lingurile de zahar si cu cca 5 linguri de lapte si il amestecam, iar restul de lapte il punem la fiert. Dupa ce s-a fiert laptele adaugam continutul din bol peste lapte, dupa adaugam in lapte si un galbenus. Amestecam si o lasam sa se raceasca, dar mai amestecam din cand in cand in ea.

Separat batem un albus spuma cu putin zahar si il rasturnam peste budinca racita, adaugam si linguritele de dulceata si le amestecam. Dupa ce s-a racit blatul adaugam budinca pregatita peste blat si o mai lasam cateva ore la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu budinca 145436
retete culinare - Tort cu budinca 145437
retete culinare - Tort cu budinca 145438

COMENTARII (21)

Lau 1

09.02.2012, 11:13

bun

gaby_gabytza 1

09.02.2012, 11:38

multumesc de aprecieri

MIUTA 1

10.02.2012, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55