Tort cu budinca de ciocolata

de Miha in Torturi, 21 Dec 2014 | 4050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g unt de cocos
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g nuca de cocos
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Budinca de ciocolata:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Pentru sirop:
  • 2-3 linguri de zahar
  • ~75 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de ciocolata:

Blat:

Punem intr-un vas ciocolata alba rupta bucatele si untul de cocos. Le topim la foc mic sau la microunde. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa in care vom adauga pe rand cele 3 oua, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Budinca de ciocolata:

Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul. Turnam incet laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic sau la baine-marie si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale.

Omogenizam si dam deoparte. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam apa deasupra si lasam sa se raceasca si sa se topeasca caramelul.

Blatul racit il taiem in 3 parti, la fel si budinca de ciocolata. Punem budinca intre blaturile insiropate si imbracam tortul in restul de budinca.

Pentru ornat topim mai intai ciocolata si o lasam sa se racoreasca. Taiem fasii de hartie de copt si le ungem apoi cu ciocolata topita. Incretim usor fasiile astfel incat sa obtinem onduleuri. Le dam la congelator pana se intareste ciocolata si hartia de copt se dezlipeste usor.

Ornam tortul, apoi il dam la rece pentru vreo ora, dar mai bine se taie a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu budinca de ciocolata-0
Tort cu budinca de ciocolata-1
Tort cu budinca de ciocolata-2
Tort cu budinca de ciocolata-3

COMENTARII (24)

mirela0911

mirela0911 1

28.12.2014, 09:14

tarasmariana

tarasmariana 1

23.02.2015, 09:21

mihaelar63

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:42

Buun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24