Tort cu budinca de portocale

de Lau in Torturi, 29 Mar 2014 | 805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • Crema de portocale
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml suc de portocale(proaspat stors)
  • Crema 1
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • capsuni
  • Decor
  • 300 ml frisca
  • 1 plic 3 in 1
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de portocale:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa si amestecam pana ce se omogenizeaza. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste amestecul de ou si amestecam cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2,

Crema 1 - mixam smantana cu zaharul dupa care incorporam in frisca mixata.

Crema de portocale - batem ouale cu zaharul, adaugam amidonul amestecat cu putin suc de portocale, amestecam adaugand treptat sucul de portocale. Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingorasa crema, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Asamblare - pe un platou adaugam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema 1, deasupra adaugam capsuni taiate felii, budinca de portocale si dam la frigider 1 ora. Scoatem tortul de la frigider adaugam a 2 foaie de blat insiropam si decoram cu frisca (dupa ce am mixat-o la final am adaugat 1 plic de 3 in 1)

Dam la rece minim 2 ore inainte de servire.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu budinca de portocale 307237
retete culinare - Tort cu budinca de portocale 307239
retete culinare - Tort cu budinca de portocale 307240
retete culinare - Tort cu budinca de portocale 307241

COMENTARII (17)

Corinuta 1

29.03.2014, 22:59

Tare bun tort! Pe vremuri imi placeau prajiturile mai light cu frisca/fructe/budinca Acum, de cand sunt bucataras m-au corupt si pe mine fetele astea cu ciocolata

Lau 1

30.03.2014, 11:35

Corina mai schimbam si meniul

gaby_gabytza 1

03.04.2014, 12:09

bunatateeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S