Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate

de Dea_Dea in Torturi, 16 Sep 2014 | 5464 vizualizari

 

Un tort tare bun, l-am facut prima data si a avut succes!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • un plic praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri amidon Gustin(Dr Oetker)
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 100-150 gr fructe confiate( curmale, caise, merisoare)
  • GLAZURA:
  • 200 ml suc de fructe de padure
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon Gustin (Dr.Oetker)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate:

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu cacao si praful de copt de copt. Omogenizam cu o spatula de jos in sus si punem in tava unsa  cu diametrul de 16 cm. Dam la cuptorul preincalzit 40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit. 

Crema: 300 ml lapte cu zaharul, fructele confiate taiate bucati si vanilia se pun la fiert, amidonul se dizolva cu laptele ramas, cand clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu. Crema o facem cand este rece blatul.

Glazura: 150 ml suc si zaharul se pun la fiert, amidonul se dizolva cu sucul ramas. Cand fierbe se toarna amidonul si amestecam continuu. Lasam la racorit putin.

ASAMBLARE:

Blatul se taie in 4 (3 taieturi). In tava in care am copt blatul se pune o parte de blat apoi crema si tot asa pana terminam. Punem tortuletul in frigirer. Scoatem tortul din forma si il glazuram, ornam cu ciocolata alba .

TIPS-URI

1

Se pot folosi si fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cifra unu