Tort cu cafea

de La Ancuta in Torturi, 16 Ian 2011 | 8446 vizualizari

 

Partea a doua din seria "tort de Sf. Ion" Asta pentru ca imi iubesc sotul atat de mult incat il serbez 7 zile inainte si 7 zile dupa. Asta ar fi varianta oficiala :). Si varianta neoficiala: o parte din musafiri au fost bolnavi saptamana trecuta, asa ca au venit ieri.
Inspiratia pentru tort este Miha :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 40 g amidon
  • 20 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g lapte praf
  • 3 linguri cafea solubila
  • 10 g gelatina
  • 500 ml frisca

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cafea solubila

Decor:

  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri lapte
  • arahide imbracate in ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

Blatul:

Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana luceste spuma, ca la bezea.

Galbenusurile le amestecamcu uleiul, le turnam peste spuma de albus si amestecam usor.

Faina amestecata cu cacaua si praful de copt o incorporam usor in compozitia de oua.

La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se incorporeaza.

Turnam aluatul in tava de 26 cmm, tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la 180 de gradew pentru 35-40 de minute. Se testeaza cu scobitoare.

Dupa ce s-a copt scoatem blatul in tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin vrema. Adaugam apoi laptele praf si la final cafeaua dizolvata in o cescuta cu apa.

Punem amestecul la bain marie pana se ingroasa.

Cand crema de galbenusuri a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata 5 minute in cateva linguri de apa. Amestecam pana se dizolva. Lasam la racit.

Batem frisca bine si adaugam crema de cafea rece. Amestecam pana se omogenizeaza.

Siropul:

Punem la fiert apa cu zaharul 5 minute. Dupa ce a fiert adaugam lingura de cafea si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.

Asamblarea:

Taiem blatul in trei pe orizontala.

Punem un blat pe platou iar in jurul lui montam inelul de la tava. Insiropam blatul. Peste blat intindem jumatate din cantitatea de crema si punem al doilea blat insiropat. Intindem restul de crema si acoperim cu ultimul blat insiropat.

Acoperim si dam la frigider peste noapte.

A doua zi batem frisca si imbracam tortul in frisca. Am tinut cateva linguri pentru a face niste moate.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si omogenizam. Lasam putin sa se raceasca apoi punem in posh si trasam linii pe tort.

Mai daugam cateva moate de frisca si arahide imbracate in ciocolata.

Va garantez ca este o bunatate, foarte fin si cu un gust placut de cafea.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu alune