Tort cu cafea

de La Ancuta in Torturi, 16 Ian 2011 | 5141 vizualizari

 

Partea a doua din seria "tort de Sf. Ion" Asta pentru ca imi iubesc sotul atat de mult incat il serbez 7 zile inainte si 7 zile dupa. Asta ar fi varianta oficiala :). Si varianta neoficiala: o parte din musafiri au fost bolnavi saptamana trecuta, asa ca au venit ieri.
Inspiratia pentru tort este Miha :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 40 g amidon
  • 20 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g lapte praf
  • 3 linguri cafea solubila
  • 10 g gelatina
  • 500 ml frisca

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cafea solubila

Decor:

  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri lapte
  • arahide imbracate in ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

Blatul:

Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana luceste spuma, ca la bezea.

Galbenusurile le amestecamcu uleiul, le turnam peste spuma de albus si amestecam usor.

Faina amestecata cu cacaua si praful de copt o incorporam usor in compozitia de oua.

La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se incorporeaza.

Turnam aluatul in tava de 26 cmm, tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la 180 de gradew pentru 35-40 de minute. Se testeaza cu scobitoare.

Dupa ce s-a copt scoatem blatul in tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin vrema. Adaugam apoi laptele praf si la final cafeaua dizolvata in o cescuta cu apa.

Punem amestecul la bain marie pana se ingroasa.

Cand crema de galbenusuri a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata 5 minute in cateva linguri de apa. Amestecam pana se dizolva. Lasam la racit.

Batem frisca bine si adaugam crema de cafea rece. Amestecam pana se omogenizeaza.

Siropul:

Punem la fiert apa cu zaharul 5 minute. Dupa ce a fiert adaugam lingura de cafea si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.

Asamblarea:

Taiem blatul in trei pe orizontala.

Punem un blat pe platou iar in jurul lui montam inelul de la tava. Insiropam blatul. Peste blat intindem jumatate din cantitatea de crema si punem al doilea blat insiropat. Intindem restul de crema si acoperim cu ultimul blat insiropat.

Acoperim si dam la frigider peste noapte.

A doua zi batem frisca si imbracam tortul in frisca. Am tinut cateva linguri pentru a face niste moate.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si omogenizam. Lasam putin sa se raceasca apoi punem in posh si trasam linii pe tort.

Mai daugam cateva moate de frisca si arahide imbracate in ciocolata.

Va garantez ca este o bunatate, foarte fin si cu un gust placut de cafea.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu cafea 78258
retete culinare - Tort cu cafea 78259
retete culinare - Tort cu cafea 78260
retete culinare - Tort cu cafea 78261
retete culinare - Tort cu cafea 78262
retete culinare - Tort cu cafea 78263
retete culinare - Tort cu cafea 78264
retete culinare - Tort cu cafea 78265
retete culinare - Tort cu cafea 78266
retete culinare - Tort cu cafea 78267
retete culinare - Tort cu cafea 78268
retete culinare - Tort cu cafea 78269
retete culinare - Tort cu cafea 78270
retete culinare - Tort cu cafea 78271
retete culinare - Tort cu cafea 78272

COMENTARII (41)

La Ancuta 1

17.01.2011, 22:58

Mena

La Ancuta 1

17.01.2011, 22:58

Teo te poftesc la o portie virtuala

elena1988 1

18.01.2011, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S