Tort cu cafea

de Oana in Prajituri, 8 Dec 2012 | 3097 vizualizari

 

Pentru dimineata de Craciun, o cafea aburinda si o felie de tort aromat, perfect! Multumim Dr Oetker pentru produsele oferite! Va puteti inscrie si voi in campania promotionala "Iarna asta, Mosul sta mai mult", intre 15.10 si 31.01.2013 puteti participa la concursul oferit de Dr.Oetker chiar aici http://www.promotii-oetker.ro/craciun2012/

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • un baton de vanilie
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 20 g amidon Dr. Oetker
  • 40 g unt
  • Umplutura:
  • 600 ml lapte
  • 2 linguri cafea macinata
  • 4 foi gelatina
  • 1 plic budinca de ciocolata Dr.Oetker
  • 100 g zahar
  • Decor:
  • 200 g martipan Dr.Oetker
  • 4 linguri cafea calda
  • 100 g migdale feliate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

Se scobeste miezul batonului de vanilie si se freaca cu ouale si zaharul pana se obtine o crema. Se adauga faina si amidonul, apoi untul topit. Se coace blatul in forma de tort detasabila, 30 de min, se lasa apoi la racit si se taie in 3.

Pentru crema, se da in clocot laptele cu cafeaua si se lasa o ora sa se patrunda. Se strecoara laptel, se da iar in clocot cu zaharul si se adauga praful de budinca. Se inmoaie gelatina in apa rece 5 minute, se stoarce si se pune in crema. Se imparte crema racita  in doua si se umple tortul. Se pune la rece cateva ore.

Pentru ornat, se topeste martipanul amestecat cu cafeaua. Se pune peste tort si se orneaza cu migdalele feliate.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu cafea 192766
retete culinare - Tort cu cafea 192767
retete culinare - Tort cu cafea 192768
retete culinare - Tort cu cafea 192769
retete culinare - Tort cu cafea 192770
retete culinare - Tort cu cafea 192771
retete culinare - Tort cu cafea 192772
retete culinare - Tort cu cafea 192775
retete culinare - Tort cu cafea 192776

COMENTARII (21)

Sim0na 1

09.12.2012, 20:10

Ce tort frumos!!!

mirela0911 1

10.12.2012, 10:11

delicios! o felie as vrea si eu!

deyutzky 1

12.12.2012, 19:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D