Tort cu cafea

de _Alina_ in Torturi, 30 Ian 2014 | 1913 vizualizari

 

Inspiratia acestui tort a venit de la iubirea neconditionata pe ca i-o port cafelei. :))
Stateam in dubii daca sa va spun reteta sa nu datorita faptului ca e cam ""ciufulit" la aspect, dar la ce gust are am zis c-ar fi pacat sa nu v-o impartasesc.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari (L)
  • 200 g zahar tos
  • 60 g faina
  • 40 g cacao
  • 15 g cafea naturala macinata (1 lg cu varf)
  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • Crema de cappuccino:
  • 800 g smanatana pentru frisca (30 % grasime)
  • 2 lg zahar tos
  • 5 plicuri cappuccino
  • 4 plicuri intaritor frisca
  • Sirop:
  • 100 ml cafea tare
  • 30 ml apa
  • 1 lg zahar
  • Decor
  • cacao
  • boabe de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum.

4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam restul de zahar si mixam pana cand acesta se dizolva iar spuma formata este tare.

5. Turnam galbenusurile batute in albusuri si amestecam cu o spatula, de sus in jos, cu cat mai putine miscari. 

6.  Cernem in compozitie faina amestecata cu cacao in trei transe amestecand usor cu spatula/lingura.

7. Punem cafeaua si omogenizam.

8. Repartizam compozitia in 3 tavi (17 cm diametru) tapetate cu hartie de  copt si introducem in cuptor pentru 35 min, sau pana cand trece testul scobitorii.

9. Dupa ce s-au copt scoatem blaturile la racit pe un gratar.  

Crema:

Amestecam smanatana pentru frisca cu cappuccino si cu inaritorul de frisca si mixam pana cand aceasta creste in volum si devine ferma. 

!!!!Preparati crema in doua transe, jumatate cand asamblati tortul si cealalta jumatate cand il scoateti din frigider pentru a-l finisa.


Sirop:
Amestecam cafeaua cu apa si cu zaharul si fierbem 2 minute.     

Asamblare:  

1. Punem primul blat, insiropam, asteptam 5 minute, punem 200 g crema de cappuccino, al doilea blat, insiropam, asteptam cateva minute, inca 200 g crema si ultimul blat pe care il vom insiropa. Bagam tortul la frigider pentru cel putin 2 ore. 2. Pregatim a doua parte de crema, scoatem tortul de la frigider si il imbracam cu ea. Pudram cu cacao si punem din loc in loc boabe de cafea, apoi bagam la frigider pentru minim 2 ore.  

P.S.
 Eu folosesc cafea naturala in blat pentru un plus de aroma si de textura, dar daca nu va place o puteti inlocui cu cafea solubila.  

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu cafea-0
Tort cu cafea-1
Tort cu cafea-2
Tort cu cafea-3
Tort cu cafea-4
Tort cu cafea-5
Tort cu cafea-6

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

30.01.2014, 20:43

Mie mi-ai oprit doua lingurite cu tort?

_Alina_

_Alina_ 1

04.02.2014, 12:15

Rocsy, nici eu nu l-am vazut prea bine. Am apucat sa mananc doar o felie subtirica.

_Alina_

_Alina_ 1

04.02.2014, 12:16

Va multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!