Tort cu capsune

de _Alina_ in Torturi, 21 Mai 2013 | 1345 vizualizari

 

Dedicat sarbatoritilor de azi!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 354 g albus
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar tos
  • 250 g faina
  • 1 lgt esenta de capsune
  • 1 picatura colorant
  • 10 g praf de copt
  • 30 min la 190 grade
  • Sirop
  • 120 ml sirop capsune + 120 ml apa
  • Crema 1
  • 400 g iaurt
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 4 lg zahar
  • 165 g capsune pasate
  • 100 g capsune taiate cubulete
  • 2 plicuri gelatina
  • 200 ml apa
  • Crema 2
  • 160 g albusuri (6 albusuri medii)
  • 1 praf de sare
  • 265 g zahar
  • 100 ml apa plata
  • 100 g capsune pasate
  • 2 pl gelatina granule
  • 200 ml apa
  • Decor
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 1 pl intaritor de frisca
  • cateva capsune intregi
  • 100 g bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsune:

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190
2. Batem albusurile spuma cu praful de sare apoi incrporam treptat zaharul si mixam pana la dizolvare.

3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem in albusurile batute putin cate putin. Le incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari ample, circulare. Totodata inglobam si esenta de capsune + colorantul.

4. Punem compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30 min. Ca sa vedeti daca s-a copt, testati cu o scobitoare - daca iese curata => blat copt.
Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca complet inainte de a-l taia.


   ***Preparam cremele numai dupa ce avem blatul pregatit pentru asamblare.
   Crema 1:
1. Punem gelatina la hidratat 10 minute in 200 ml apa, apoi o dizolvam pe bain-marie.
2. Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana cand capata volum si consistenta.
3. Amestecam iaurtul cu frisca, capsunele pasate si capsunele cubulete.

Crema 2
1. Hidratam gelatina in 200 ml apa pentru 10 min, apoi o dizolvam pe bain-marie.
2. Intr-un vas, punem la foc mediu 200 g zahar impreuna cu 100 ml apa. Amestecam din cand in cand si lasam pe foc pana cand lichidul scade la 1/3 din cantitatea initiala.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam apoi restul de zahar in albusuri si batem pana la dizolvarea completa a acestuia. Cu mixerul setat pe viteza medie, incorporam usor siropul fierbinte (de la pasul 3) in albusuri.
4. Dupa ce s-a racorit putin inglobam gelatina preparata conform instructiunilor si capsunele pasate. Amestecam si introducem in frigider pentru 5-10 min. Scoatem apoi si amestecam cu un tel si il punem compozitia repede pe tort.

Asamblare:
1. Tapetam o tava cu fund detasabil cu folie alimentara, punem prima felie de blat, o insiropam bine, punem jumatate din crema 1, a doua felie, insiropam din nou, punem restul de crema 1 si ultima felie de blat pe care o vom insiropa si introducem in frigider pentru cel putin 2 ore.
2. Scoatem tortul pe un platou, il imbracam in al doilea tip de crema si il dam la frigider pentru inca o ora.
3. Pentru decor batem smantana cu intaritorul de frisca pana capata consistenta, apoi imbracam tortul in ea. Deasupra punem capsunele si bombonicile.
Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsune-0
Tort cu capsune-1
Tort cu capsune-2
Tort cu capsune-3
Tort cu capsune-4
Tort cu capsune-5

COMENTARII (22)

merisor 1

21.05.2013, 20:54

Iar ai adus tort frumos si bun!

sebirizescu 1

21.05.2013, 23:01

Ubulika 1

22.05.2013, 21:56

wow

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41