Tort cu capsuni

de crisstina in Torturi, 3 Iul 2009 | 3400 vizualizari

 

Un tort ideal pentru zilele toride de vara deoarece este usor si racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 4 Oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:500g iaur
  • 250g frisca
  • 200g zahar pudra
  • un plic de gelatina
  • vaniliePentru decor:gem de capsuni
  • gelatina rosie
  • 250g capsuni.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

1.Pentru blat bateti ouale cu zaharul pana se transforma in spuma.
Cu grija pui si amestecul de faina cernuta cu praful de copt.
2.Torni aceasta compozitie intr-o forma cu diametrul de 26 cm si dai la cuptor pentru 45 de min .
3.Dupa ce s-a copt,lasi blatul se raceasca si il tai in doua pe orizontala.Speli tava,o usuci,o ungi cu ulei si presari zahar pudra.Asezi in ea blatul de jos.
Amesteci iaurtul cu frisca si vanilia si zaharul.
4.Prepari gelatina cu apa rece dupa instructiuni.O aduci la punctul de fierbere (dar nu o fierbi caci se taie ) si o amesteci cu iaurtul .
5.Acest amaestec il torni in tava peste blat, pui capsuni taiate feli si peste ele pui un nou strat de crema si a doua felia de tort.Dai la frigider 4 ore sau mai mult.



6 .Scoti apoi cercul tavi,acoperi cu gem partea a doua a blatului si decorezi cu capsuni taiate,prepari gelatina rosie asa cum scrie pe plic.Torni gelatina rosie numai in partea de sus a tortului, peste capsunni,dai la frigider pentru 60 de minute si apoi servesti tortul.

 

COMENTARII (1)

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 14:22

arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI