Tort cu capsuni

de Lau in Torturi, 16 Iun 2011 | 1414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • CREMA
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 400 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri sirop de capsuni
  • DECOR
  • frisca
  • capsuni
  • ciocolata
  • Sirop
  • 50 g sirop de menta
  • 2 linguri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

se tapeteaza tava cu hartie de copt. se da drumul la cuptor

se separa ouale, apoi albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate bine pana devine o spuma lucioasa ca la bezea. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Se adauga si faina cernuta si se omogenizeaza.

se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

CREMA-laptele se pune la foc. Cand fierbe se adauga faina desfacuta cu putin lapte, se amesteca continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa

untul se amesteca cu zaharul pana se face spuma,se adauga peste laptele racit,se adauga si siropul de capsuni si se omogenizeaza

blatul se taie in 3.

ASAMBLARE-se aseaza prima foaie,se insiropeaza-jumatate din crema-a 2 foaie-insiropeaza-crema-1 3 foaie-sirop-frisca si decoram dupa plac

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu capsuni 110600
retete culinare - Tort cu capsuni 110601
retete culinare - Tort cu capsuni 110602
retete culinare - Tort cu capsuni 110603

COMENTARII (20)

Sidy 1

17.06.2011, 07:57

Cred ca am ajuns prea tarziu...

Lau 1

17.06.2011, 13:38

multumesc

mirela0911 1

17.06.2011, 18:50

cred ca a fost bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: