Tort cu capsuni

de jolygina in Torturi, 20 Iul 2011 | 3487 vizualizari

 

acest tort l-am facut de Pasti dar abia acum am reusit sa il postez

 

INGREDIENTE

  • 200g piscoturi
  • 200g frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • un iaurt cu capsuni de 400g
  • 4 linguri de zahar pudra optional
  • 200 g capsuni
  • 100g visine
  • un kiwi
  • 300g biscuiti
  • 100g unt
  • 100g rahat
  • 1 sticluta de esenta de rom
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Blatul de biscuiti

Sfaramam biscuiti cu sucitorul sau putem sa-i bagam in blender, dupa care tocam rahatul cubulete mici si il topim cu untul pe foc. Cand s-a topit untul si rahatul  punem cacaoa si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si turnam toata compozitia lichida peste biscuiti. Amestecam bine si turnam compozitia pe un platou in forma rotunda  pentru tort

Crema de iaurt

Batem frisca bine dupa care adaugam iaurtul , zaharul pudra, apoi turnam gelatina care a fost pusa la inmuiat timp de 10 minute si desfacuta pe baie de abur.

Asamblarea tortului

In forma rotunda care a fost asezata mai intai foaia de biscuite asezam de jur imprejur piscoturile. Dupa ce am terminat de asezat turnam jumatate din compozitia de frisca cu iaurt, apoi jumatate din capsuni taiate cubulete si le asezam peste crema de frisca. Turnam restul de crema. Deasupra ornam cu visinile ,capsunile ramase si fructul de kiwi

Dam la rece timp de 4 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni-0
Tort cu capsuni-1
Tort cu capsuni-2

COMENTARII (17)

jolygina

jolygina 1

03.08.2011, 09:08

multumesc mamaie elena

jolygina

jolygina 1

03.08.2011, 09:08

multumesc lilik

diaconta

diaconta 1

11.12.2011, 08:17

La multi ani draga mea sa ai parte de multa bucurie
aniversare frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!