Tort cu capsuni

de delia64 in Torturi, 19 Mai 2014 | 25018 vizualizari

 

Fiind ziua nepoatei mele , fetita surorii mele am facut un tortulet cu capsuni .
M-am inspirat de la Merisor careia -i multumesc pentru idee .
A fost foarte gustos si apreciat tortul , aspectul mai lasa de dorit .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi Savoiardi
  • 1 kg. capsuni
  • 6 oua
  • 1 litru frisca Hulala
  • 6 linguri faina
  • 14 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 litru lapte
  • 1 pachet gelatina de 20 gr. si 1 pachet de 10 gr .
  • 6 zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Se spala capsunele , se  curata de codite si se presara  peste ele 8 linguri de zahar , se dau la frigider sa-si lase zeama .

Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri zahar  , 6 linguri faina  si 100 ml. lapte rece .

Punem restul de lapte la fiert si turnam compozitia de mai sus cand laptele incepe sa fiarba , amestecam pana se ingroasa crema .

Lasam crema la racit .

Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si o incorporam in crema racita .

Batem frisca cu ajutorul mixerului si o impartim in 2 , o parte o amestecam cu crema de mai sus iar cealalta parte o lasam pentru ornat .

Punem gelatina  in 200 ml. apa rece si lasam 10 minute sa se inmoaie apoi  amestecam pe baie de abur pana se dizolva bine gelatina . O turnam calduta peste crema si amestecam sa se incorporeze bine . 

Se scurge siropul lasat de capsuni si fructele le adaugam in crema amestecand usor cu o lingura de lemn.

Intr-un vas dreptunghiular asezam  o folie alimentara  si un strat de piscoturi trecute prin siropul lasat de capsuni  , un strat de crema , piscoturi si iar crema  la final ultimul strat de piscoturi .

Se acopera cu folia si se da la rece pana a doua zi .

Se rastoarna pe o tava tortul , se inlatura folia si se orneaza cu frisca si capsuni .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructele preferate la pregatirea tortului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata