Tort cu capsuni

de papabundetot in Torturi, 29 Noi 2014 | 3801 vizualizari

 

Am pregatiti weekendul trecut un tort cu capsuni,un fel de cheesecacke si pentru ca deja e mai rece afara,am renuntat la blatul de biscuiti cu unt si am facut unul pufos copt la cuptor.In felul asta am schimbat reteta cu care ne-am delectat o vara intreaga dar am obtinut si o alta aroma a cheesecacke-ului de capsuni :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de la o lime
  • Pentru crema:
  • 3+2 linguri zahar
  • 500 gr ricotta
  • 300 gr capsuni
  • o pastaie de vanilie
  • 6 linguri smantana
  • 6 foi gelatina
  • zeama de la 1 lime
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Inainte de a face blatul am pregatit capsunile,din pacate pentru ca suntem in luna noiembrie,la prajitura mea am folosit capsuni congelate,le-am pus intr-o tigaie cu semintele de la o pastaie de vanilie si zeama de la o jumatate de lime,si le-am lasat la foc mic pana cand capsunile s-au inmuiat si s-a format un sos gros,ca o dulceata.Am dat tigaia la racit si am trecut la pufosul blat 

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am frecat bine cu zaharul,am adaugat apoi uleiul,pe rand cate o lingura,amestecand dupa fiecare,apoi faina si bicarbonatul.

Separat am batut albusurile spuma cu un praf de sare pana cand s-au intarit,apoi le-am incorporat usor cu o spatula peste amestecul de galbenusuri,amestecand usor fara a strica spuma.Am tapetat o forma de tort cu ulei si faina,am pus aluatul acolo si l-am dat la copt pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Dupa ce blatul s-a copt si racit,l-am taiat in 2 parti egale,am scos din tigaie capsunile care au ramas intregi si si-au pastrat forma,le-am dat deoparte pentru moment,am incalzit sosul ramas,am inmuiat gelatina in apa rece si apoi am adaugat-o in sos sa se topaeasca,am amestecat pana cand s-a topit,apoi am pus sosul de capsuni intr-un castron,am adaugat peste el branza ricotta,2 linguri de zahar,6 linguri de smantana,am mixat totul bine pentru a obtine o crema fina,am mai adaugat pentru un plus de gust si zeama de la o jumatate de limeta.

Peste primul blat de tort am pus o parte din crema,cateva capsuni intregi din cele scoase mai devreme,celalalt blat,crema si iarasi capsuni,apoi am dat prajitura la frigider pentru 3 ore,timp cat sa isi faca gelatina treaba.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort caucazian