Tort cu capsuni

de Oana in Torturi, 24 Mai 2009 | 33286 vizualizari

 

Este foarte racoritor, usor de preparat, nu se coace, nu se fierbe nimic, super potrivit pentru zilele calduroase.
Inventie proprie :)

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu piscoturi
  • 500 g branza de vaci
  • 8 linguri cu zahar pudra
  • 50 g unt
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 300 g capsuni
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • 400 ml lapte rece
  • un plic de gelatina pentru tort
  • capsuni pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam un rand de piscoturi.


Mixam cele 300 g de capsuni cu 2 linguri de zahar pudra, pana obtinem un piure fin. Punem cate o lingura de sos peste fiecare piscot. Pastram restul de sos.


Intr-un bol mixam branza de vaci cu untul moale pana devine pufoasa, adaugam restul de zahar pudra (sau dupa gust) si esenta de vanilie.


Asezam crema de branza peste piscoturi, nivelam frumos, apoi turnam restul de sos de capsuni. Pe marginea formei am pus felii de capsuni.


Asezam al doilea rand de piscoturi, deasupra crema de vanilie preparata dupa instructiunile de pe plic, apoi ornam cu felii de capsuni.


Preparam si gelatina asa cum scrie pe plic si o turnam peste tort. Lasam la rece 3-4 ore.



PS: L-am taiat dupa vreo ora si ceva, nu mai aveam rabdare si inca nu era intarit :))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu capsuni 3542
retete culinare - Tort cu capsuni 3543
retete culinare - Tort cu capsuni 3544
retete culinare - Tort cu capsuni 3545
retete culinare - Tort cu capsuni 3546
retete culinare - Tort cu capsuni 3547
retete culinare - Tort cu capsuni 3548
retete culinare - Tort cu capsuni 3549
retete culinare - Tort cu capsuni 3550
retete culinare - Tort cu capsuni 3551
retete culinare - Tort cu capsuni 3552
retete culinare - Tort cu capsuni 3553

COMENTARII (17)

crysady 1

12.06.2011, 14:41

vrem si noi!!

ralu_ca 1

08.04.2014, 20:09

excelent !!

rianna 1

10.04.2014, 15:48

pot pune branza mascarpone?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10