Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100

de Andra_Constantinescu in Torturi, 7 Iun 2015 | 2583 vizualizari

 

Heee...si am ajuns si la 100 de retete. Recunosc, nu a fost usor, dar atunci cand imi este apreciata munca, creste inima in mine.
Si v-am adus un tort cu mai putine calorii, pentru ca am folosit Green Sugar, care este un produs natural, din extract de Stevie rebaudiana, cu valoare energetica si indice glicemic zero, dar cu putere de indulcire egala cu a zaharului.

 

INGREDIENTE

  • 500 g capsuni + 8 plicuri Green Sugar (8 x 4,5 g/plic);
  • 4 oua;
  • 8 plicuri Green Sugar (8 x 4,5 g/plic);
  • un praf de sare;
  • 500 ml lapte;
  • 4 linguri faina;
  • doua plicuri zahar vanilat;
  • 500 ml frisca lichida;
  • doua plicuri gelatina (20g);
  • 100 ml apa rece;
  • 16 piscoturi;
  • optional, 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu pentru colorat frisca.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100:

Se pastreaza 8 capsuni pentru ornat, restul se spala, li se indeparteaza coditele si se taie in jumatati sau sferturi, iar peste ele se pun 8 plicuri de Green Sugar. Se amesteca si se baga la frigider.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se freaca cu 8 plicuri Green Sugar, se adauga laptele rece si faina, se omogenizeaza si se pun la fiert, amestecand continuu pana cand se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul vanilat pana cand se fac bezea. Dupa aceea, se pun peste crema rece si se incorporeaza.

Se mixeaza jumatate din frisca si se adauga peste crema.

Peste gelatina se pune apa rece, se lasa 10 minute la hidratat, dupa care se topeste pe baie de aburi si se adauga peste crema si se omogenizeaza. Apoi, se adauga capsunile, care se incorporeaza usor.

Intr-o cratita se pune o folie, apoi se pun 8 piscoturi, un rand de crema, inca 8 piscoturi, apoi iar un rand de crema. Se lasa la frigider pana a doua zi sau pana cand se intareste crema.

Cand tortul este gata, se scoate din cratita si se orneaza cu cealalta jumatate de frisca si capsunile ramase.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi mai multe piscoturi, eu nu am vrut sa rup piscoturile si de aceea am facut acest aranjament.

2

Daca nu aveti Green Sugar, puteti folosi si zahar normal, punand 4 linguri zahar peste capsuni si 4 linguri zahar in crema.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-0
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-1
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-2
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-3
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-4
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-5
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-6
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-7
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-8
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-9
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-10
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-11
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-12
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-13
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-14
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-15
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-16
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-17
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-18
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-19
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-20
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100-21

COMENTARII (45)

Panacris

Panacris 1

19.06.2015, 10:10

Felicitări și la cât mai multe rețete faine!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

19.06.2015, 12:29

Multumesc, Panacris! Multumesc si celorlalte fete!

silvi0ara

silvi0ara 1

19.06.2015, 16:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!