Tort cu capsuni si ciocolata

de T I M E A in Torturi, 21 Mai 2012 | 3076 vizualizari

 

Un tort facut in graba pentru niste pofticiosi de ceva dulce intr-o duminica dupa-masa :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 80 ml ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 400 gr capsuni
  • Pentru crema
  • 200 gr frisca lichida neindulcita
  • 140 gr zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 80 gr unt
  • Altele: 300 gr capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si ciocolata:

Facem un blat din ingredintele de mai sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt (tava rotunda de 24 cm). Asezam fructele spalate si taiate deasupra blatului si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema: punem pe foc frisca lichida amestecata cu zaharul si luam de pe foc dupa ce fierbe 2-3 minute. 

Adaugam ciocolata taiata bucati, apoi dupa ce s-a topit ciocolata adaugam si untul bucatele. Amestecam bine pana se topeste si untul si dam la frigider timp de aprox o ora. Amestecam din cand in cand.

Taiem blatul in doua. Partea de sus o asezam jos si o ungem cu crema de ciocolata.

La cealalta parte decupam mijlocul cu un bol. Luam mijlocul si il asezam peste primul strat de ciocolata si ungem de asemenea cu crema. De jur imprejur punem felii de capsuni. Asezam apoi si cercul ramas peste capsuni si ungem tot tortul cu un strat de ciocolata. 

Deasupra ornam cu capsuni si dam la frigider minim 2-3 ore. 

Nu e un tort aspectuos pt ca nu am asteptat nici sa se intareasca destul crema de ciocolata inainte de a o folosi si nici dupa ce a fost gata nu a stat la frigider pt ca trebuia taiat rapid :). Dar va asigur ca a fot un tort delicios. 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni si ciocolata-0
Tort cu capsuni si ciocolata-1
Tort cu capsuni si ciocolata-2
Tort cu capsuni si ciocolata-3
Tort cu capsuni si ciocolata-4
Tort cu capsuni si ciocolata-5
Tort cu capsuni si ciocolata-6

COMENTARII (50)

T I M E A

T I M E A 1

06.06.2012, 12:00

mimmi

Chefnou

Chefnou 1

18.08.2012, 00:30

As vrea mai mult detaliu despre:

Crema: punem pe foc frisca lichida amestecata cu zaharul si luam de pe foc dupa ce fierbe 2-3 minute.
Adaugam ciocolata taiata bucati, apoi dupa ce s-a topit ciocolata adaugam si untul bucatele. Amestecam bine pana se topeste si untul si dam la frigider timp de aprox o ora. Amestecam din cand in cand.

In loc de ciocolata pot pune 2 linguri de cacao?
Cind fierbi frisca lichida - se ingroasa? sau cum sti ca este gata?

~ Multumesc

T I M E A

T I M E A 1

18.08.2012, 11:56

Nu, frisca nu se ingroasa cand fierbe, dupa ce adaugi ciocolata si o pui la rece se ingroasa. Daca pui cacao nu e acelasi lucru.
Frisca e gata cand fierbe si se topeste zaharul de tot.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!