Tort cu capsuni si ciocolata

de getix in Torturi, 30 Mai 2013 | 4248 vizualizari

 

de cand l-am vazut la vio_dreams, mi-a ramas gandul la el, asa ca m-am pus pe treaba !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 3 linguri ulei
  • Crema :
  • 500 ml frisca Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 250 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • capsuni
  • Sirop :
  • 1 /2 cana apa
  • 1 lingura miere
  • esenta vanilie
  • 1/2 cana sirop de la capsuni
  • Glazura :
  • 1 tableta ciocolata neagra
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
  • capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si ciocolata:

Pentru blat, separam albusurile de galbenus. Le mixam spuma apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana arata ca o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza. Amestecam cele doua compozitii usor, apoi adaugam faina cernuta impreuna ca cacao. Tapetam forma cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem la cuptor pentru 20 min. Cand este gata scoatem si lasam blatul la racit.

Crema: Capsunile le taiam in jumatate si le amestecam cu 5-6 linguri zahar.  Mixam iaurtul cu mascarpone si zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim frisca apoi amestecam cu crema de mascarpone. Gelatina se hidrateaza in putina apa rece, apoi o dizolvam pt 20 sec. in cuptorul cu microunde si o adaugam in crema de mai sus, amestecand bine. Capsunile se scurg de sirop si se pun in crema .

Pentru sirop se pun pe foc apa cu mierea pana se topeste, adaugam esenta si eu am mai pus si sirop de la capsuni. 

Blatul racit se taie in doua parti egale. In forma in care am copt blatul punem primul blat insiropat, crema cu capsuni si deasupra iar blat insiropat. Se pune la frigider, bine ar fi sa stea peste noapte, dar daca nu reusiti macar 4-5 ore .

Glazura se pregateste astfel: rupem ciocolata bucati, punem laptele, zaharul, uleiul la foc mic si amestecam incontinuu. Glazuram tortul si ornam cu capsuni trase in ciocolata. Eu am pasat o cana de capsuni, iar pasta rezultata am pus-o pe marginea tortului.

Garantat, e bun  !

 

TIPS-URI

1

eu am amestecat gelatina topita cu putin sirop de capsuni , apoi am luat cateva linguri din crema , am amestecat cu gelatina si abia apoi am pus in toata crema gelatina . Imi era teama sa nu se formeze cocoloase de gelatina

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu capsuni si ciocolata 232126
retete culinare - Tort cu capsuni si ciocolata 232128
retete culinare - Tort cu capsuni si ciocolata 232131
retete culinare - Tort cu capsuni si ciocolata 232133
retete culinare - Tort cu capsuni si ciocolata 232134
retete culinare - Tort cu capsuni si ciocolata 232138

COMENTARII (25)

alemaria 1

20.06.2013, 17:11

nu ma ajutati va rog?praf de copt nu se pune in blat?

diaconta 1

20.06.2013, 17:15

Alemaria,se pare ca Georgeta nu a pus,dar eu zic ca poti sa pui putin daca vrei blatul mai crescut.

getix 1

20.06.2013, 18:35

Merci Dia, pt ajutor!
Ale, eu nu am pus la acest blat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S