Tort cu capsuni si crema de ciocolata

de Andreea Caroline in Torturi, 31 Mar 2014 | 2046 vizualizari

 

Stiu...nu e cel mai cel din cele mai cele.Blatul e unul gata facut,nimik elaborat .... Dar anul acesta Denisa a vrut sa ia parte la '' fabricarea '' torului ei asa ca avand in vedere ca l-am facut amandoua...pentu noi e cel mai cel din cele mai cele ;) .... Multumesc inca o data celor ce au transmis un gand frumos Denisei si din partea ei o felie de tort ( e darnica,ca oricum nu mai e ) ... :))

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort
  • 200 gr frisca lichida ( pentru crema)
  • 200 gr ciocolata cu alune
  • 140 gr capsuni
  • 100 ml compot de piersici
  • 300 gr frisca ( pentru ornat)
  • 20 gr ornament dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si crema de ciocolata:

Incepem prin a prepara crema de ciocolata.Punem 200 ml frisca lichida intr-o craticioara pe foc mic.Adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam pana ce ciocolata se va topi.Avand insa grija ca frisca lichida sa nu inceapa sa fiarba.Inchidem focul si lasam crema sa se raceasca.Apoi mixam la viteza maxima pana obtinem o crema pufoasa .

Frisca lichida ( cele 300 ml) o mixam bine la viteza maxima pana devine o spuma tare adaugand putin zahar daca este necesar.

Capsunele le spalam ,le rupem coditele si le taiem in doua.Presaram zahar  ( in functie de cat de dulci sunt capsunele) si lasam la frigider pana in momentul asamblarii tortului.

Punem pe un platou rotund prima parte a blatului.O insiropam cu sucul de piersici,punem un strat de crema de ciocolata.

Asezam cea de-a doua parte a blatului si la fel insiropam si acoperim cu crema de ciocolata.

Incheiem cu ultima parte de blat .Acoperim intreaga suprafata cu frisca .

Ornam cu capsuni,frisca si ornamente colorate.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui compotul de piersici cu un altul la alegere sau chiar cu un sirop obtinut din apa cu zahar.

2

Pentru un plus de aroma adaugati in crema de ciocolata o fiola esenta de rom.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni si crema de ciocolata-0
Tort cu capsuni si crema de ciocolata-1
Tort cu capsuni si crema de ciocolata-2
Tort cu capsuni si crema de ciocolata-3
Tort cu capsuni si crema de ciocolata-4
Tort cu capsuni si crema de ciocolata-5
Tort cu capsuni si crema de ciocolata-6
Tort cu capsuni si crema de ciocolata-7
Tort cu capsuni si crema de ciocolata-8
Tort cu capsuni si crema de ciocolata-9

COMENTARII (31)

xana

xana 1

03.04.2014, 11:16

Minunat tortul!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

03.04.2014, 14:35

babi5

babi5 1

15.12.2014, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!