Tort cu capsuni si crema mascarpone

de AndrutzaP in Torturi, 13 Iun 2016 | 5350 vizualizari

 

Un tort bunnnnn, racoros facut cu mare dragoste pentru ziua mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan (forma 26cm)
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 fiola esenta lamaie
  • Insiropat
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g capsuni proaspete
  • Decor
  • 150 ml frisca lihida
  • 4 capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si crema mascarpone:

Blat

Inainte de toate, preincalziti cuptorul la 180 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt. 

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma cu un praf de sare. Cand se formeaza o spuma tare se adauga treptat zaharul mixand incontinuu. Mixati incontinuu pana ce zaharul s-a topit. Galbenusurile le adaugati pe toate odata si mixati pana se incorporeza bine.

Faina o incorporati usor, cu o spatula. Daca veti folosi mixerul se va lasa compozitia si blatul nu va mai fi pufos.

Blatul se coace pentru 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema

Mascarponele se amesteca bine impreuna cu zaharul.

Frisca lichida se bate pana se intareste si apoi se incorporeaza in crema de mascarpone. Crema astfel obtinuta se imparte in doua. In jumatate de crema se incorporeaza capsunile facute piure.

Asamblare

Blatul de tort, racit, se taie in 3 parti egale si se insiropeaza fiecare foaie in parte. Cele doua creme se pun fiecare in cate un posh (sau in cate o punga mai grosuta, taiata la un colt). Crema se distribuie pe blat astfel: din crema alba se face un cerc pe marginea blatului, cat mai aproape de margine, iar cu crema rosie se umple restul blatului, la mijloc. Repetati operatiunea si la cel de-al doilea strat.

Tortul se orneaza cu frisca, dupa imaginatie si pricepere.

Sa-l serviti cu placere!

 

 

TIPS-URI

1

Cand puneti piureul de capsuni in crema de mascarpone nu va speriati daca este prea moale, se va intari frumos "in tort".

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

miki_a 1

23.06.2016, 16:09

Felicitari pentru reteta zilei Andrutza!

AndrutzaP 1

23.06.2016, 16:34

Multumesccccccccc

Xandrinne 1

04.07.2016, 14:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "La vie en rose" (reteta video)