Tort cu capsuni si fragi

de Constelatialeu in Torturi, 27 Mai 2015 | 1388 vizualizari

 

E cu cioco,e cu capsuni si fragi e pentru o prietena draga,deci nu va dau si nici sectiune nu am......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 2 lingurite de ness
  • Crema 1
  • 200 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 250 ml frisca lichida Creme patisserie
  • 100 g smantana dulce peste 40 % grasime
  • 3 foi gelatina
  • 50 g zahar
  • Crema 2
  • 100 g ciocolata cappucino Schogetten
  • 125 ml frisca lichida Creme patisserie
  • 75 g smantana dulce cu peste 40% grasime
  • 30 g zahar
  • 2 foi gelatina
  • Crema 3
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 125 ml frisca lichida Creme patisserie
  • 30 g zahar
  • 2 foi gelatina
  • cca 500 g capsuni
  • fragi pentru decor
  • ciocolata topita
  • Jeleu
  • 1 pliculet top gel rosu
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml sirop de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si fragi:

Blat : Ouale cu zaharul le mixam bine,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Peste oua adaugam amestecul de faina,praf de copt si cocao,omogenizam bine si apoi adaugam laptele.Tapetam o forma de tort  cu hartie de copt ( diametrul de 24 cm ),turnam compozitia in forma si presaram deasupra nessul.Dam forma la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit,asezam blatul pe farfurie si punem inelul detasabil de la forma in care am copt blatul.Taiem capsuni si le asezam peste blatul racit apoi turnam jeleu fierbinte.

Jeleu : Intr-o craticioara punem praful din plic,zaharul si siropul de capsuni.Punem pe foc si lasam sa fiarba cca 1-2 min,apoi lasam vreo 5 min sa se racoreasca jeleul.Dupa care il turnam peste blatul cu capsuni.Se lasa la racit cat pregatim cremele.

Crema 1 : Intr-o craticioara cu fundul dublu punem ciocolata,100 g smantana dulce ,50 ml frisca lichida si 50 g zahar,le punem pe foc si le topim bine,fara sa fiarba.Separat hidratam cu apa rece foitele de gelatina.Dupa ce am topit ciocolata,tragem cratita de pe foc si adaugam foitele de gelatina stoarse de apa.Omogenizam si dam la congelator pentru 20 min,cat sa se intareasca.restul de frisca lichida o mixam bine si o adaugam in crema racita,mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Scoatem blatul de la rece si adaugam crema 1,ornam cu capsuni si dam la rece pana facem crema 2.

Crema 2 : Ciocolata cu cappucino,75 g smantana dulce,25 ml frisca lichida si 30 g zahar,le topim fara a fierbe.Separat hidratam 2 foi de gelatina si apoi le adaugam in ciocolata topita.Dam la congelator cca 15 min,apoi amestecam cu frisca lichida batuta spuma tare.Se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa.Scoatem tortul de la frigider,intindem si crema 2 ,asezam capsuni taiate si dam din nou tortul la frigider pana facem si crema 3.

Crema 3 : Ciocolata alba,30 g zahar,75 g smantana dulce si 25 ml frisca lichida pe foc se topesc.Apoi se adauga gelatina hidratata se omogenizeaza si se da la congelator pentru 15 min.Apoi se amesteca cu frisca obtinuta din frisca lichida .

Scoatem tortul de la frigider,punem crema alba intr-un posh si ornam.Apoi asezam si fragutele si deasupra trasam cu ciocolata topita.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382767
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382768
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382769
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382770
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382771
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382772
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382773
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382774
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382775
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382776
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382777
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382778
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382779
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382780
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382781
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382782
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382783
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382784
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382785
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382786
retete culinare - Tort cu capsuni si fragi 382787

COMENTARII (37)

Xandrinne 1

06.08.2015, 08:32

La multi ani!!

Oana 1

06.08.2015, 10:30

La multi ani!!

Zebra 1

06.08.2015, 12:13

E cam complicat si,va rog ,sa indicati- la ingrediente-cantitatea de faina din blat,intrucat lipseste! C.M.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21