Tort cu capsuni si frisca

de Lau in Torturi, 12 Iun 2014 | 2644 vizualizari

 

Reteta preluata din revista Click pofta buna,

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 400 g frisca
  • 300 g smantana
  • 4 linguri zahar
  • 300 g capsuni
  • Decor
  • 700 g capsuni
  • 1 plic tort jelle
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si frisca:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul,si zaharul vanilat si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare,adaugam treptat uleiul,la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura,

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit,cca 30 min,

Facem proba cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2,

Crema-Mixam smantana cu zaharul,dupa care amestecam cu frisca(mixata inainte)din care oprim 5 linguri de frisca.

Adaugam capsunile spalate si taiete in jumatati.Amestecam si dam deoparte,

Decor-Capsunii ii spalam si ii taiem felii,

Intr-un vas rotund il ungem cu ulei si adaugam folie alimentara,asezam capsunile si le acoperim cu frisca oprita,

Adaugam prima foaie de blat,astfel incat sa ii dam forma vasului si adaugam crema,adaugam  a 2 felie de blat  si acoperim vasul cu folie alimetara,

Dam la frigider cateva ore sau peste noapte,

Asezam un platou deasupra bolului si rasturnam tortul,

Pregatim plicul de tort jelle conform instructiunilor de pe plic si turnam peste capsuni,

Decoram cu frisca si frunzulite de menta sau de la capsuni,

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni si frisca-0
Tort cu capsuni si frisca-1
Tort cu capsuni si frisca-2
Tort cu capsuni si frisca-3
Tort cu capsuni si frisca-4
Tort cu capsuni si frisca-5
Tort cu capsuni si frisca-6
Tort cu capsuni si frisca-7
Tort cu capsuni si frisca-8
Tort cu capsuni si frisca-9

COMENTARII (27)

Lau

Lau 1

13.06.2014, 08:41

multumesc

simona72

simona72 1

13.06.2014, 09:08

Supeeer!

Lau

Lau 1

13.06.2014, 09:46

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!