Tort cu capsuni si glazura de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 22 Iun 2012 | 2734 vizualizari

 

Din ultimele capsunele aflate pe piata am zis sa fac un desert pentru ca, de acum vom gasi doar congelate si nu au aceeasi savoare.Va las acest desert pentru week-end si sper sa aveti parte de unul frumos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 8-10 linguri faina
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 castron cu capsuni
  • jumatate de cana suc de capsuni(dati prin blender niste capsuni , apoi treceti-le prin tifon.daca nu folositi din comert)
  • Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si glazura de ciocolata:

Blat:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul spuma. Adaugam uleiul si apa minerala. Apoi incorporam praful de copt, esenta iar la sfarsit faina. Luam jumatate din compozitie si o amestecam cu cacaoa. Ungem o tava rotunda cu unt si punem hartie de copt. Punem compozitia alba in tava si o introducem in cuptorul incins. Lasam cam 12-15 minute pana prima foaie este coapta (facem testul cu scobitoare). Cand este gata o scoatem, apoi punem foaia maro si o coacem. Lasam ambele foi sa se raceasca dupa ce s-au copt.

Crema:

Amestecam mascarponele cu branza de vaci. Adaugam zaharul pudra simplu, cel vanilat si esenta si mixam pana obtinem o crema fina.

Glazura:

Intr-o cratita punem frisca lichida, untul si ciocolata rupta bucatele. Punem pe foc si lasam pana se topeste putin ciocolata iar glazura capata consistenta unei smantani. O dam deoparte si o lasam putin sa se racoreasca, cat sa fie numai calduta.

Asamblare:

Taiem fiecare blat in doua, dar nu in doua foi. Tapetam o tava detasabila cu folie alimetara. Punem prima foaie ,fiind formata din jumatate blat alb, jumatate blat de cacao (ca in poza).

Insiropam cu suc de capsuni, apoi o ungem cu jumatate din crema. Capsunile le spalam, indeparatam coditele si le taiem feliute. Le asezam peste crema, apoi venim cu restul de crema. Punem a 2 a foaie, tot jumatate alba, jumatate cacao si insiropam, insa punem un semn ca sa nu vina blat alb peste alb sau maro peste maro.Daca cel de dedesubt e alb, deasupra sa vine cel maro si invers. Dam la rece pentru circa jumatate de ora.

Scoatem tortul din tava, il punem pe un suport, iar sub suport o tava. Turnam glazura calduta si o lasam sa se scurga si pe margini, iar cu o lingura luam din glazura scursa in tava si tot punem deasupra tortului.

Ornam cu cateva capsunele, apoi dam la rece.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni si glazura de ciocolata-0
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata-1
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata-2
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata-3
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata-4
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata-5

COMENTARII (45)

Rocsi

Rocsi 1

25.06.2012, 01:10

Multumesc Mirela

AndreeaMaria

AndreeaMaria 1

25.06.2012, 12:11

woaaa imi placee!!

Rocsi

Rocsi 1

25.06.2012, 14:10

ma bucur!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!