Tort cu capsuni si jeleu

de daniastefania in Torturi, 31 Mai 2015 | 1131 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 100 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 1 lingura de lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt

Pentru crema:

  • 400 ml frisca
  • 300 g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 3 linguri de zahar

Pentru jeleu:

  • 50 g capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 plic gelatina
  • Frisca si capsuni pentru decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si jeleu:

Pentru inceput, vom face blatul. Punem laptele, ciocolata si untul la topit, apoi lasam sa se raceasca. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga faina cernuta cu praful de copt. Apoi adaugam amestecul cu ciocolata. Se amesteca bine totul. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 10-15 minute. Facem proba scobitorii. Lasam blatul la racit. Pregatim intre timp crema. Blenduim 250 gr de capsuni, apoi le trecem prin strecuratoare sa scapam de seminte. Siropul obtinut il punem pe foc impreuna cu zaharul. Gelatina o punem la inmuiat in putina apa rece. Cand a dat siropul de capsuni in clocot, il luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam bine, sa se dizolve. Lasam la racit. Frisca o batem spuma. Restul de capsuni le taiem bucatele. Amestecam frisca cu siropul de capsuni si capsunile taiate. In forma de tort punem folie transparenta. Punem apoi blatul. Apoi punem crema. Dam la frigider. Pregatim apoi jeleul. Mixam capsunile, le trecem prin strecuratoare, apoi le punem pe foc cu zaharul. Gelatina o punem la inmuiat in putina apa rece. Cand siropul da in clocot, luam de oe foc si adaugam gelatina. Amestecam sa se dizilve bine

 Lasam sa se raceasca. Apoi punem peste crema. Lasam la frigider cateva ore. Apoi decoram cu bucati de capsuni si frisca. E foarte bun. Blatul ciocolatos si crema racoritoare. Un deliciu. Sper sa va placa si voua!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni si jeleu-0
Tort cu capsuni si jeleu-1
Tort cu capsuni si jeleu-2
Tort cu capsuni si jeleu-3
Tort cu capsuni si jeleu-4
Tort cu capsuni si jeleu-5

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

01.06.2015, 17:14

Rocsi 1

01.06.2015, 21:50

Foarte bun!

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:32

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04