Tort cu capsuni si must

de Veronica22 in Torturi, 17 Feb 2014 | 6943 vizualizari

 

De Sf Valentin in fiecare an trebuie sa sarbatorim pentru ca pe fiica-mea o cheama Valentina.In acest an am pregatit un tort cu capsuni(le-am vazut al magazin asa frumoase si mi-au facut cu ochiul).Am ales un blat cu must si cacao si crema de capsuni.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • 175 ml must de struguri
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de capsuni Dr Oetker
  • 8 linguri de zahar
  • 400 ml frisca

Decor:

  • Capsuni
  • 300 gr ciocolata
  • 100 ml frisca
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si must:

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de  zahar pana obtinem o compozitie albicioasa si  spumoasa.Adaugam untul moale,apoi mustul,cacaua,praful de copt si faina.
Albusurile se bat spuma,apoi se adauga zaharul si se bat pana acesta se topeste.Incorporam amestecand usor albusurile in compozitia cu faina.Se pune compozitia in tava rotunda de tort .Eu am folosit si 2 forme mici de silicon inima in care am pus doar cam 2 polonice se supa din compozitie.Cand blaturile sun coapte se scot din cuptor.Cele mici se vor coace mult mai repede.
Crema:
Laptele,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand budinca este fiarta se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca. Budinca rece se mixeaza impreuna cu frisca.
Blatul mare,rotund se taie pe jumatate pe orizontala.
Inimioarele se umplu cu crema de budinca de capsuni.Se aseaza pe o farfurie,se intinde un strat cam de 2 cm grosime de crema si se aseaza a doua inima de blat.
Pe un platou asezam o foaie de blat,punem inelul detasbil in jurul blatului.Asezam jumatati de capsuni cu partea taiata inafara.Crema se pune peste blat,se umplu toate golurile se niveleaza.se aseaza  al doilea blat peste crema.
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca la bain-marie.
Asezam inimioara pregatita mai devreme peste blatul rotund.Turnam ciocolata calda peste tort si intindem repede pentru a uniformiza startul de ciocolata.
Lasam  la rece 1-2 ore si apoi indepartam peretele detasabil.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si must" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sylvia 1

08.04.2014, 20:07

la multi ani !

Veronica22 1

08.04.2014, 21:30

Multumesc pentru urari tuturor!

Ancutsa 1

04.10.2016, 15:10

Tare frumos tortul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si kiwi