Tort cu caramel si ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 14 Feb 2011 | 8634 vizualizari

 

C-o fi de Valentin, c-o fi de Dragobete, c-o fi doar provocarea Mihaelei la joaca cu ciocolata....nu stiu..important e ca am ceva bun :)))
Aseara am vrut sa mai pap prajitura cu menta era tava goala :(((

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua
  • un pahar de zahar
  • un pahar faina
  • putina sare
  • 3 linguri cacao
  • 3 inguri ulei

Crema

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana+3 linguri zahar pudra
  • putina zeama de lamaie
  • 10 linguri zahar pt. caramelizat
  • doua linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon

Sirop

  • 200 ml apa
  • 2 linguri cafea
  • o lingura zahar

Glazura

  • 200 gr ciocolata menaj
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • o lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caramel si ciocolata:

Blat
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa" :)))
Adaugam usor faina,galbenusurile, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul.
Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe fund cu faina.
Eu am pus intr-o tava inimioara, cantitatea asta ajunge doar pt un blat cu diametrul 22-24.

Coacem la foc mic, 25 min.(probam cu scobitoarea)

Crema.
Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie, timp de 5 min, la viteza maxima.(trebuie sa fie tare)
Dam la frigider.

Caramelizam cele 10 linguri de zahar (nu exagerat de tare, sa nu facem o crema amara).
Stingem cu laptele fierbinte (luati de pe foc ca eu nu am luat si a facut reactii chimice:))) si s-a inmultit:))) )
Amestecam mereu si adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul, diluate cu putin lapte rece.
Amestecam  pana se ingroasa bine si dam apoi la racit.
Albusurile le mixam spuma cu doua linguri zahar pudra.
Intr-un castron mare, amestecam cu un tel para : crema caramel, frisca si albusurile.
Usor..usor...
ps. am vazut aceasta varianta de crema si cu gelatina.Gelatina era pusa in crema caramel caldutza, eu ocolesc pt o vreme gelatina ca am gustat-o odata si..brrrrrr:)))
dar ..imi va trece:))
Voi faceti cum vreti.

Sirop: faceti o cafea din apa, cafea si zahar .PS. N-o beti :)))

Asamblare:
Taiem blatul in trei.
Asezam prima foaie, insiropam cu jumatate din sirop, punem o treime din crema, a doua foaie, sirop, alta treime crema si ultima foaie.

Topim ingredientele pentru glazura la foc mic si calduta o turnam peste ultimul blat.
Decoram cu restul de crema si dam la frigider (peste ultimul pas...eu am trecut:)))

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu caramel si ciocolata-0
Tort cu caramel si ciocolata-1
Tort cu caramel si ciocolata-2
Tort cu caramel si ciocolata-3
Tort cu caramel si ciocolata-4
Tort cu caramel si ciocolata-5
Tort cu caramel si ciocolata-6

COMENTARII (41)

Damacucameli

Damacucameli 1

01.05.2013, 20:29

Imi cer scuze insa la incredientele pentru crema nu apar ouale,cate oua ati folosit la cema,cu primul rand de albusuri am inteles, dar pe cele de la crema de unde le-ati scos.O reteta incompleta si gresita !!!!!!!!!! Mai mare rasul va bateti joc de oameni.

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.07.2013, 11:39

))))))

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

02.07.2013, 18:24

uite ca au aparut si oualelelelele chiar asa va bateti joc da-ti cu oua in oameni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!