Tort cu ciocolata

de ionela2682 in Torturi, 22 Ian 2012 | 5861 vizualizari

 

Tortul ce se trebuia postat de Sf Ion....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 200 grame făină
  • 150 grame zahăr
  • 25 grame cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 / 4 lingurita de sare
  • 75 grame unt , topit
  • 240 ml de apă caldă
  • 1 lingura suc de lămâie (sau oţet)
  • 1 lingurita extract de vanilie pură

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g unt

Sirop:

  • 4-5 lg zahar ars
  • 1 cana apa
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blatul:

-se amestecă intr-un castron făina, zahărul, pudra de cacao , praf de copt, bicarbonat de sodiu şi sare.

- batem putin  ouale, untul topit, apa  calda, sucul de lamaie, esenta vanilie .

-ingredientele umede se vor adauga peste cele uscate

- cu telul , se amestecă toate ingredientele  până cand compozitia este omogena

-se toarna intr-o tava (  diametrul 26 cm )unsa cu unt/ulei si  tapetata cu faina din belsug

-se coace la 170 grade pana trece testul scobitorii.

Crema:

-intr-un ibric  se incalzeste  frisca lichida impreuna cu untul si esenta de rom  (atentie sa nu fiarba!)se adauga ciocolata maruntita  se ameste ca pana se topeste complet.

-se lasa la racit dupa care se mixeaza bine pana se intareste si devine spuma

Sirop:

-este zaharul ars adaugam 1 cana de apa fiarta (atentie la bulbuci).se lasa sa se raceasca.

Asamblare:


-taiem blatul in doua pe orizontala

-insiropam  primul blat,adaugam 1/2 din cantitatea de crema,acoperim cu cel de-al doi-lea blat, insiropam cu restul de sirop caramel

-imbracam in restul de crema ,decoram dupa dorinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort  cu ciocolata 141963
retete culinare - Tort  cu ciocolata 141964
retete culinare - Tort  cu ciocolata 141965

COMENTARII (34)

botcrina 1

27.01.2012, 11:37

arata super tortul

Andreea Caroline 1

27.01.2012, 17:41

la multi ani...

ionela2682 1

29.01.2012, 13:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S