Tort cu ciocolata

de Alina26 in Torturi, 28 Noi 2013 | 2321 vizualizari

 

Un tort sau prajitura cu multa,multa ....ciocolata!!!!!! <3 <3 :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 lg de apa fierbinte
  • 150g zahar
  • 100g faina
  • 30g amidon alimentar
  • 20g cacao amara
  • 100g alune macinate(nuci)
  • 100g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

Crema:

  • 200ml smantana (Hulala)
  • 200g ciocolata amaruie

Glazura:

  • 100ml smantana(Hulala)
  • 100g ciocolata amaruie
  • 50g marmelada piercici(caise)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Pregatim crema:

1.Punem smantana pe foc si lasam sa clocoteasca.Cand a inceput sa clocoteasca luam de pe foc si punem ciocolata bucatele,si mestecam cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Punem la rece.

2.Cand s-a racit (nu de tot) incepem sa mixam crema.Daca e prea tare mai puteti pune 2-3 lg de smantana.

Pregatim blatul:

1.Separam albusul de galbenus.

2.Galbenusul il batem bine cu mixerul si pe rand punem  cate o lingura de apa fierbine si batem bine.Rand pe rand punem si 100g zahar si continuam sa mixam pana devine o crema.

3.Batem albusurile cu restul de zahar,si zaharul vanilat,pana devine spuma(cand intoarcem castronul sa nu cada).

4.Peste galbenusuri pune albusurile batute spuma si mestecam incet cu telu.

5.Punem faina,amidonul alimentar,praful de copt,cacaoa cernute (peste albusuri si galbenusuri) si mestecam cu telul de jos in sus,incet-incet.Apoi punem alunele si continuam sa mestecam.

6.Topim untul la foc,si il punem incet peste compozitie continuand sa mestecam.

7.Ungem cu putin unt si tapetam cu faina o tava de 26cm diametru,punem compozitia obtinuta si dam la cuptor preincalzit la 185° pentru 40 minute.

8.Facem proba cu scobitoarea,scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.

Glazura:

1.Punem smantana la foc si canda incepe sa clocoteasca luam de pe foc si punem ciocolata (incet-incet)bucatele si mestecam bine pana se topeste toata ciocolata.Lasam sa se raceasca lejer,deci trebuie sa fie calduta.

Ansamblarea:


1.Taiem blatul in doua.

2.Punem crem si o intindem bine pe toata suprafata blatului.Punem cealalta jum de blat.

3.Deasupra intindem bine marmelada si apoi turnam usor glazura.

Inainte de a o servi lasati la temperatura camerei.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata 281301
retete culinare - Tort cu ciocolata 281302
retete culinare - Tort cu ciocolata 281303
retete culinare - Tort cu ciocolata 281304
retete culinare - Tort cu ciocolata 281305
retete culinare - Tort cu ciocolata 281306
retete culinare - Tort cu ciocolata 281307
retete culinare - Tort cu ciocolata 281308
retete culinare - Tort cu ciocolata 281309
retete culinare - Tort cu ciocolata 281310
retete culinare - Tort cu ciocolata 281311
retete culinare - Tort cu ciocolata 281312
retete culinare - Tort cu ciocolata 281313
retete culinare - Tort cu ciocolata 281314
retete culinare - Tort cu ciocolata 281315
retete culinare - Tort cu ciocolata 281316
retete culinare - Tort cu ciocolata 281317
retete culinare - Tort cu ciocolata 281318
retete culinare - Tort cu ciocolata 281319

COMENTARII (18)

Alina26 1

29.11.2013, 11:01

va multumesc mult pentru aprecieri!!!!!

laura_n 1

29.11.2013, 16:17

foarte , foarte misto

Alina26 1

29.11.2013, 17:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D