Tort cu ciocolata

de Andrews in Torturi, 16 Apr 2015 | 1795 vizualizari

 

Dulce si Sanatos

 

INGREDIENTE

  • Pentru un blat dulce eu am folosit urmatoarele ingrediente
  • 10 oua
  • 17 linguri de zahar
  • 100 gr unt topit
  • 15 linguri de faina
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
  • Crema
  • 400 gr margarina rama
  • 200 g frisca
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 5 linguri de cacao
  • 50 g de visine pentru sirop
  • 500 g apa calda
  • 3 linguri de ness
  • 50 ml cinzano
  • pentru decor pasta de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Se sparg ouale intr-un bol si se mixeaza pana isi maresc volumul apoi se adauga zaharul.

Se mixeaza in continuare dupa ce s-a topit zaharul, adaugam untul topit, esenta si continuam mixarea timp de 5 minute.

Adaugam faina si cacao, amestecam cu o spatula de silicon, tapetati forma cu hartie de copt si dam la cuptor pana trce testul cu scobitoarea.

In timp ce blatul este la cuptor puteti pregati crema.

Puneti margarina Rama intr-un bol si mixati, adaugati zaharul, adaugati frisca lichida si mixati in continuare dupa ce s-a legat bine crema adaugati cacao si mixati in continuare pana nu se mai simte zaharul. 

S-a copt  blatul..., lasati-l sa  se raceasca pentru a-l putea taia in straturi.

Puneti 500 ml apa  calda intr-un bol, adaugati nessul, amestecati bine si apoi puneti  50 ml cinzano si amestecati iarasi.

Cu toate pregatite putem trece la ansamblarea tortului in felul urmator :

Luam primul blat il insiropam adaugam crema punem si visine apoi punem urmatorul blat stratul al doilea de crema si visinele si punem al treilea blat si cu crema ramasa imbracam tot tortul.

Il dam la frigider pana a doua zi si apoi invelim tortul in pasta de zahar, iar decorarea ramane la aprecierea dumneavoastra.

Eu l-am ornat asa cum vedeti in poze

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata-0
Tort cu ciocolata-1

COMENTARII (8)

Rocsi

Rocsi 1

17.04.2015, 20:03

Frumos!

miki_a

miki_a 1

18.04.2015, 09:10

Felicitari pentru toate torturile realizate!

Andrews

Andrews 1

19.04.2015, 14:14

Multumesc tuturor pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!