Tort cu ciocolata alba

de laylalala in Torturi, 11 Mai 2011 | 2938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 80 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata alba, topita si racita usor
  • 100 gr coji de portocale confiate, tocate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava rotunda de aprox.18 cm diametru.

Bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte si esenta de rom. Intr-un  vas amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in cele lichide. Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la introducerea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate frisca lichida apoi incorporeaza ciocolata topita si racita.

Pentru asamblare, taie blatul de tort in 3, pe orizontala. Umple tortul cu crema apoi imbraca intreg tortul in crema.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata alba-0
Tort cu ciocolata alba-1
Tort cu ciocolata alba-2

COMENTARII (27)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

23.09.2011, 22:42

FOARTE FRUMOS DECORAT,intr-un cuvant MINUNAT cu gust delicios

Sim0na

Sim0na 1

02.03.2012, 10:53

Foarte frumos ornat tortul!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

18.03.2012, 20:27

foarte frumos decorat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!