Tort cu ciocolata alba

de mihaelalalala in Torturi, 1 Apr 2014 | 1274 vizualizari

 

Un tort foarte bun si usor de facut pe care l-am pregatit de ziua mea, la implinirea celor 22 de primaveri. Am ales crema de ciocolata alba pentru ca este preferata mea :)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 esenta de vanilie

CREMA:

  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr ciocolata alba
  • 1 conserva ananas

GLAZURA:

  • 100 gr ciocolata amara
  • 8 linguri de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba:

CREMA:

Punem frisca lichida la incalzit, dupa care adaugam ciocolata alba treptat pana se topeste, mai lasam un pic pe foc si apoi o dam la racit peste noapte in frigider sau o punem cateva ore la congelator.

BLAT:

Incepem prin a separa ouale, albusurile le batem bine pana se fac spuma dupa care adaugam zaharul trepatat si mixam pana obtinem o compozitie ca pt bezea. Galbenusurile le amestecam bine cu cele 4 linguri de ulei ca la maioneza, apoi le adaugam putin cate putin in albusurile spuma amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa. Urmeaza sa punem faina (treptat) cu praful de copt si esenta de vanilie , amestecand foarte bine tot de jos in sus.

Tapetam tava cu hartie de copt, adaugam compozitia si o dam la cuptor (175°) pt 45 de minute aproximativ (faceti testul cu scobitoarea).

Scoatem crema de ciocolata alba de la frigider si o batem cu mixterul pana devine o crema pufoasa.

Lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in 3 parti. Insiropam primul blat cu compotul de ananas, adaugam o parte din crema si cateva bucatele de ananas. Procedem la fel si cu cel de-al doilea strat lasand putina crema si pentru exteriorul tortului. 

GLAZURA:

Punem cele opt linguri de lapte la incalzit si ciocolata amaruie rupta bucatele, o lasam sa se topeasca dupa care o dam la racit.

Pentru a decora tortul punem glazura de ciocolata racita intr-o punga facandu-i o mica gaura si incepem sa facem o spirala din centrul tortului pana spre exterior. Apoi cu o scobitoare vom face 4 linii incepand din mijlocul tortului spre exterior si 4 linii incepand din exterior spre interior (daca nu a-ti inteles luati-va dupa imagine sau decorati-l cum doriti dumneavoastra).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata alba 307786
retete culinare - Tort cu ciocolata alba 307836

COMENTARII (12)

deyutzky 1

01.04.2014, 20:06

Bine ai venit! Frumos tort ai pregatit!

mihaelalalala 1

01.04.2014, 23:33

Multumesc fetelor,bine v-am gasit

anca_rm 1

02.04.2014, 08:19

Ce frumos tort ai facut Mihaela , bine ai venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55