Tort cu ciocolata alba si caramel

de La Ancuta in Torturi, 30 Noi 2012 | 12083 vizualizari

 

La multi ani tuturor sarbatoritilor!!! La multi ani puiului meu scump Dragos - Andrei!!! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 135 g unt
  • 135 g zahar
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 185 g faina
  • 3 linguri cacao
  • Crema 1:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • Caramel:
  • 130 g zahar
  • 55 g unt
  • 100 ml smatana pentru frisca
  • Crema 2:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • Krantz:
  • 3 linguri zahar
  • 159 g nuca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50ml smantana pentru frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si caramel:

Incepem cu prepararea crema de ciocolata alba. Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca, la foc mic. Dam deoparte si omogenizam iar apoi dam la frigider peste noapte. A doua zi scoatem crema din frigider si o mixam bine pana devine pufoasa.

Apoi ne putem ocupa si de prepararea blatului. Ciocolata rupta bucati o topim impreuna cu untul, la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca apoi o mixam pana devine cremoasa.  Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.
Adaugam apoi oale pe rand, si mixam dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si o adaugam in compozitie. Amestecam pana se omogenizeaza.

Punem compozitia in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~30-40 de minute).
Scoatem blatul pe un gratar de bucatarie si il lasam sa se raceasca apoi il taiem in trei foi.

Pentru caramel topim zaharul la foc mic si il lasam pana devine auriu. Dam deoparte si adaugam smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc si lasam pana se topeste caramelul iar compozitia incepe sa se ingroase. Adaugam atunci si untul si mai lasam cateva minute pe foc, pana capata consistenta smantanii.
Dam deoparte si lasam la racit.

Pe un platou de tort punem o foaie de blat iar in jurul ei punem inelul de tort. Intindem jumatate din crema de ciocolata alba iar apoi caramelul si restul de crema.

Acoperim cu o foaie de blat si dam la frigider pana preparam urmatoarea crema.
Mai intai ne ocupam de krantz. Caramelizam zaharul pana devine auriu apoi adaugam bucatile de nuca. Amestecam bine pana se acopera nuca cu zahar. Dam deoparte si intindem nuca caramelizata pe o foaie de copt. Lasam sa se raceasca iar apoi o macinam in robot sau o zdrobim bine cu sucitorul.

Pentru crema 2 caramelizam zaharul pana devine auriu apoi adaugam laptele (atentie la aburi!) si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul apoi dam deoparte.
Gelatina o hidratam in 5 linguri de apa timp de 5 minute. O topim apoi la foc mic, avand grija sa nu fiarba. Dam de pe foc si adaugam 2-3 linguri din laptele caramel apoi turnam gelatina in restul de lapte si amestecam.

Separat mixam smantana pentru frisca pana sta batz. Adaugam frisca peste laptele caramel si amestecam usor. Luam 5-6 linguri de crema pe care o amestecam cu krantzul sfaramat.

Scoatem tortul din frigider si punem jumatate din crema caramel iar apoi intindem krantzul si acoperim cu restul de crema. Punem si ultima foaie de blat si dam la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce a stat la frigider scoatem inelul de tort si imbracam lateralele in frisca si felii de migdale.

Pentru glazura punem la foc mic ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omonemizam. Lasam putin sa se racoreasca apoi o punem pe tort incepand din mijloc. Eu am lasat sa curga putin si pe margini.

Dam tortul la frigider pana in momentul servirii.

Adaptare de aici si aici :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata alba si caramel 191173
retete culinare - Tort cu ciocolata alba si caramel 191174
retete culinare - Tort cu ciocolata alba si caramel 191175
retete culinare - Tort cu ciocolata alba si caramel 191176

COMENTARII (42)

uglyli 1

23.02.2013, 12:12

Superb tortul! Este SUPERDELICIOS (pe probate!)...l-am facut de Craciun si il fac acum din nou pt ziua sotului la dublu, pt acasa si pt colegele de serviciu ca sa mai crape inca o data de invidie... asa bunatate nici in visele lor nu au gustat! La asa sot, asa tort!

La Ancuta 1

24.02.2013, 18:20

Ma bucur ca ti-a placut. La multi ani sotului!!!

gio 1

11.06.2013, 19:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18