Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac

de Lavinia in Torturi, 5 Dec 2012 | 7802 vizualizari

 

Un tort delicios in asteptarea lui Mos Nicolae...Cu asa un tort trebuie sa fie generos :)

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 9 oua
  • 230 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 200-250 ml apa
  • 1 plic ciocolata calda alba
  • 25 ml coniac
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic gelatina
  • 2-3 linguri coniac
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • frisca
  • fasii de ciocolata alba
  • cirese
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac:

Pentru blat am mixam albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt cernute. Am tapetat o tava de 26 cm cu folie/hartie de copt si am copt 3 blaturi timp de 20 de minute fiecare (testul scobitorii)

Pentru crema am frecat galbenusurile cu zaharul si laptele si le-am pus pe baie de abur pana s-au ingrosat. Ciocolata am topit-o cu 150 ml frisca si am lasat-o la rece pana s-a intarit. Am batut restul de frisca (nu foarte tare) si am adaugat treptat din crema de galbenusuri, ciocolata topita, esenta si coniacul.

Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece, am pus-o pe foc pana s-a topit (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o cremei.

Asamblare: Blat/sirop/crema/blat/sirop/crema/blat/sirop.

Am imbracat tortul intr-un strat subtire de frisca si l-am decorat cu cirese si ciocolata alba. Am dat tortul la rece timp de cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400