Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Un tort delicios in asteptarea lui Mos Nicolae...Cu asa un tort trebuie sa fie generos :)
Pentru blat am mixam albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt cernute. Am tapetat o tava de 26 cm cu folie/hartie de copt si am copt 3 blaturi timp de 20 de minute fiecare (testul scobitorii)
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zaharul si laptele si le-am pus pe baie de abur pana s-au ingrosat. Ciocolata am topit-o cu 150 ml frisca si am lasat-o la rece pana s-a intarit. Am batut restul de frisca (nu foarte tare) si am adaugat treptat din crema de galbenusuri, ciocolata topita, esenta si coniacul.
Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece, am pus-o pe foc pana s-a topit (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o cremei.
Asamblare: Blat/sirop/crema/blat/sirop/crema/blat/sirop.
Am imbracat tortul intr-un strat subtire de frisca si l-am decorat cu cirese si ciocolata alba. Am dat tortul la rece timp de cateva ore.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult